VIII. Baptista tudományos ismeretterjesztő konferencia

2510
Fotó: Papp Szabolcs

Március 9-én, szombaton rendezte meg a Comenius Ház Igaz vagy hamis címmel az idei tudományos konferenciáját, amelyen az előadók segítségével kilenc tudomány területére látogattak el.

A Wesselényi utcai imaház padsorait közel 120 vendég töltötte meg, közöttük gyülekezeti tagok, baptista iskolák tanárai, baptista intézmények képviselői. A közönség egy része már nem első alkalommal vett részt a konferencián, és akadtak olyanok is, akik többéves tervezés után először jutottak el az eseményre.

A Comenius Ház által évről évre megrendezésre kerülő konferencia előadásai többnyire TED-típusú rövid előadások voltak, amelyek biztosították a hallgatóság számára, hogy viszonylag rövid idő alatt a tudományok szélesebb köréből szerezzenek ismereteket.

A konferencia főelőadója dr. Almási Tibor, a BTA rektora volt, akit Papp János egyházelnök követett. A hit és az egyház témák mellett sorra került a turizmus, az éghajlat, a pszichológia, a nőpolitika, a szociológia, a kommunikáció tudományterülete is.

A blokkok közötti szünetekben a kávézáson és az ebéden kívül lehetősége volt a részvevőknek arra is, hogy felkeressék a számukra érdekes előadókat, illetve hogy megismerkedjenek egymással és megvitassák a hallottakat.

Az előadások felvételei a Comenius Ház YouTube-csatornáján április közepétől lesznek elérhetőek. A gyülekezetek, iskolák, intézmények számára lehetőség van az előadók meghívására. Érdeklődni a comeniushaz@baptist.hu címen lehet.

A következő tudományos konferenciát 2020. február 29-én tartják „Merre tart a világ? A tudás irányai” címmel.

A Comenius Ház továbbra is kitűzött célja, hogy összegyűjtsék a tudományokkal az oktatásban, kutatásban foglalkozó szakembereket, és hogy az ő segítségükkel terjesszenek minél szélesebb körben tudományos ismereteket.

 

 

 

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció