Viczián János: Élő reménység

2727

Élő reménység címmel könyv jelent meg dr. Viczián János (1932–2015) testvér, egyházunk korábbi elnökének tollából.

Testvérünk igehirdetéseit legjobban saját gyülekezetében ismerték. Érsekcsanádon és a körzetben, Békéscsabán, Rákospalotán, Neszmélyen, valamint a kanadai Torontóban és Kelownában számos biblikus igehirdetésére emlékeznek még a testvérek. Szeretettel emlékezik rá évfolyamtársai közül a még egyetlen köztünk élő Gerzsenyi Sándor testvér is. Számos kiváló feladata között kitüntetett helyen volt az a hite szerinti élő reménység, amelyet egy életen át hirdetett.

Viczián János fiatalkora óta lelkes hirdetője volt Isten igéjének. Pályája kezdetén értékes beszédvázlatokat készített, ezek alapján osztotta meg az evangélium üzenetét. Szuggesztív előadásmódja, jellegzetes hanghordozása, feltűnő gesztusai odavonzották hallgatói figyelmét a szószéken hirdetett igére. Élete utolsó percéig szívesen prédikált.

Ez a könyv Viczián János igehirdetői múltjából egy szerény válogatás azzal a nem titkolt szándékkal, hogy igei gondolatai tovább éljenek és ma is szólítsák meg az olvasót. Az Élő reménység nem teológiai szakkönyv, de minden írásban ott rejlik életünk egyetlen megoldása, Jézus Krisztus neve. A szerző az ő szolgája volt, és arra buzdít minket, hogy kövessük őt mi is minden körülmények között.

A könyv Viczián testvér özvegye, Surányi Eszter testvér szándékából és támogatásával jelent meg.

Az érdeklődők megkeresését szívesen fogadja a szerkesztő, Marosi Nagy Lajos.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!