Újabb fordulóponthoz érkezett az Élő Remény körzet: 2024. május 5-én délután Kelédi Márton harmadik lelkipásztorként lépett szolgálatba.  

Gyorsan növekvő gyülekezetünkben közel 40 különböző szolgálat működik, emellett pedig több gyülekezetplántálásban is szolgálunk. Lelkipásztoraink feladata sokrétű, és mivel mindegyik területet nagyon fontosnak tartjuk, szükségessé vált Bacsó Benjámin és Baranyi Barnabás mellé Kelédi Márton testvér szolgálatba állítása.

A prédikáció, a bemerítés, az úrvacsoraosztás, a dicsőítésszervezés és -vezetés mellett az ifjúságvezetés, a fiatal felnőttek szolgálatát is végzik. Rendszeresen indítunk Alpha-kurzusokat, ahol a barátkozó ismerőseink bátran feltehetik kérdéseiket. Bemerítkezőink tanítványozói kurzuson mélyíthetik tovább hitüket, majd arra törekszünk, hogy mindenki megtalálja a helyét valamelyik szolgálati területen, ahol átélheti, hogy Isten őt is használja.

A veresegyházi gyülekezethez tartozik az erdőkertesi Bárka Baptista Óvoda, a szadai gyülekezethez a Felhőcske Családi Bölcsőde, így közel 120 család felé szolgálunk. Igyekszünk nem csak a közelben élők felé szolgálni. Vezetőinket Isten arra indította, hogy missziós centrumgyülekezetként működve több gyülekezetplántálást is felkaroljon. Rendszeresen járunk a dunakeszi és a gyomaendrődi testvérek közé.

Együtt reméljük az ige megvalósulását:

„Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.” (Ézs 43,18–19) 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!