2023 tavaszán megfogalmazódott egy gondolat, miszerint méltóképpen kellene csatlakozni a Debreceni Baptista Gyülekezetnek is a Baptista500 rendezvényhez.

A gondolat érlelődése közben egyértelművé vált, hogy egy olyan ünnepet kellene szerveznünk, amely a lélek húrjait legjobban megpendítő ének-zene nyelvén fejezi ki Isten iránti hálánkat. Az is fontos volt számunkra, hogy az egyházunk évszázados hagyományainak kincsestárából merítve kórus szólaljon meg, de egyúttal megfrissült zenei hangzással. A régebbi és új énekek egyaránt át tudják adni gondolatainkat Isten fiatalabb és idősebb gyermekeinek, hidat teremtve ezzel a korosztályok között is. A hídépítés az előkészületek során abban is megmutatkozott, hogy Magyarország legnagyobb baptista gyülekezetében sok fiatal erdélyi származású testvérünk is lelki otthonra talált az elmúlt években. 

A jó Isten úgy vezetett bennünket, hogy az EMABISZ zenei vezetőit megkeresve egy közös alkalmat szervezzünk. 

Ezen a karácsony előtti szép estén egy erdélyi és debreceni fiatalokból álló 100 tagú kórus énekelt együtt a zenész testvérek kísérete mellett.

Az est létrejöttében oroszlánrészt vállalt az EMABISZ két zenei vezetője: Székely András és Elekes Attila. A debreceni fiatalok 30 fős csapatának betanítása a Daika házaspár elhivatottságának köszönhető. 

A zenés istentiszteleten Bereczki Lajos korábbi lelkipásztorunk a baptizmus elmúlt 500 évéről emlékezett meg egy nagyszerű történelmi visszatekintésben.

Isten aktuális üzenetét Kiss János lelkipásztor tolmácsolta a Máté evangéliuma 1. rész 18–24. igeversei alapján a Kölcsey Központot zsúfolásig megtöltő 1100 fős közönségnek. 

Immánuel! Velünk az Isten!

Dr. Karancsi Jánosné


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!