2023 tavaszán megfogalmazódott egy gondolat, miszerint méltóképpen kellene csatlakozni a Debreceni Baptista Gyülekezetnek is a Baptista500 rendezvényhez.

A gondolat érlelődése közben egyértelművé vált, hogy egy olyan ünnepet kellene szerveznünk, amely a lélek húrjait legjobban megpendítő ének-zene nyelvén fejezi ki Isten iránti hálánkat. Az is fontos volt számunkra, hogy az egyházunk évszázados hagyományainak kincsestárából merítve kórus szólaljon meg, de egyúttal megfrissült zenei hangzással. A régebbi és új énekek egyaránt át tudják adni gondolatainkat Isten fiatalabb és idősebb gyermekeinek, hidat teremtve ezzel a korosztályok között is. A hídépítés az előkészületek során abban is megmutatkozott, hogy Magyarország legnagyobb baptista gyülekezetében sok fiatal erdélyi származású testvérünk is lelki otthonra talált az elmúlt években. 

A jó Isten úgy vezetett bennünket, hogy az EMABISZ zenei vezetőit megkeresve egy közös alkalmat szervezzünk. 

Ezen a karácsony előtti szép estén egy erdélyi és debreceni fiatalokból álló 100 tagú kórus énekelt együtt a zenész testvérek kísérete mellett.

Az est létrejöttében oroszlánrészt vállalt az EMABISZ két zenei vezetője: Székely András és Elekes Attila. A debreceni fiatalok 30 fős csapatának betanítása a Daika házaspár elhivatottságának köszönhető. 

A zenés istentiszteleten Bereczki Lajos korábbi lelkipásztorunk a baptizmus elmúlt 500 évéről emlékezett meg egy nagyszerű történelmi visszatekintésben.

Isten aktuális üzenetét Kiss János lelkipásztor tolmácsolta a Máté evangéliuma 1. rész 18–24. igeversei alapján a Kölcsey Központot zsúfolásig megtöltő 1100 fős közönségnek. 

Immánuel! Velünk az Isten!

Dr. Karancsi Jánosné


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!