Széttörve – filmajánló

3449

A mozikban jelenleg is megtekinthető Széttörve című film egy olyan kérdést feszeget, amelyen valószínűleg nem sok ember gondolkodott el élete során.

6xetJdXNJboCCu79sA skizofrén emberek betegségük során különböző lelki fázisokban eltérő fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek? A film remekül szemlélteti az említett betegséggel küzdők mindennapjainak nehézségét, és úgy gondolom, reális betekintést kapunk egy olyan pszichés rendellenesség kulisszái mögé, mellyel jelenleg az orvostudomány sem igazán tud mit kezdeni. Ezen kívül egy fontos üzenetet közvetít felénk: a hit fontosságát. A hitnek hatalmas ereje van, ez a fontos mondanivaló sok néző figyelmét elkerülheti, de talán nem túlzok, ha azt mondom, ez a fő mondanivaló. A főszereplő gonoszba vetett hite eredményezi a bűnök sorozatát, amelyeket elkövet, mert teljesen elhitette magával, hogy benne él a gonosz.

Keresztényként én a másik oldalról közelíteném meg. Ha elhisszük, hogy bennünk él a jó, így is lesz? Minden bizonnyal. Mondhatjuk tehát, hogy a hit elhatározás kérdése. Szabadon dönthetünk, mi lakozzon a lelkünkben, és ezt mások felé is közvetíthetjük. Azt már mondanom sem kell, hogy a jó jót vonz, és sajnos ennek az ellentéte is igaz.

Lehet vitatni a Széttörve cselekménybeli fordulatait, az orvostudomány által sem véglegesen tisztázott elemeit, akár a karakterek kidolgozatlanságát, de meg lehet nézni egy egész más, általam az imént feltárt tényt szem előtt tartva is.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286