„Nem vagy elég jó”

5008

„Olyan a nyelv tagjaink között, hogy egész testünket beszennyezi, és lángba borítja egész életünket… a nyelvet azonban az emberek közül senki sem tudja megszelídíteni, fékezhetetlenül gonosz az, telve halálos méreggel.” (Jak 3,5–6.8)

Ezek az igeversek jártak a fejemben, miközben a Mindenki című kisjátékfilmet néztem, amivel Magyarország 2017. február 27-én hajnalban Oscar-díjat nyert rövidfilm kategóriában.

A címben elhangzott mondatot Erika néni (Szamosi Zsófia) mondja Zsófiának (Gáspárfalvi Dorkának). Sokak számára ismerősek ezek a szavak, és fájdalmasan sok ember él ezek árnyékában. „Nem vagy elég jó.” Elbátortalanodás, fájdalom, magány, önpusztító dolgok fakadnak ezekből.

Fiatalokkal foglalkozom, így testközelből tapasztalom ezeket a szomorú következményeket. Sokan késsel vagdossák magukat, vannak, akik mérgező párkapcsolatba vagy az alkoholba, drogba menekülnek.

Persze vannak, akik egészséges környezetben, bátorító légkörben nőnek fel. De ma ilyen fiatallal találkozni üdítő számomra. Kevesen vannak.

Többen lennének, ha engednék Isten igéjét dolgozni az életünkben.

Ő nagyon is magasra értékelt bennünket. A Fiát, Jézus Krisztust küldte értünk.

„Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy! (…) Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek.” (Ézs 43,1.4)

Ha az ő bátorító, szerető, felemelő szavaira figyelünk, akkor lesz helyes önértékelésünk, amit aztán semmilyen „Erika néni” nem tud lerombolni.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!