Pure – You are called jubileumi est

2439
Fotók: Hegedűs Márton, Szabó Levente

A Pure Alapítvány nagyszabású jubileumi estjét rendezték meg június 11-én az Akvárium Klubban. Az est során előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, divatbemutatóval és koncerttel ünnepelték a program magyarországi fennállásának tíz évét.

A Pure – You are called Magyarország legátfogóbb kamaszokat megszólító programja, amely különös hangsúlyt fektet a női-férfi szerepekre. A programban egyszerre van jelen az élmény, a közösség, a lelkiség és a személyiségfejlesztés. Célja, hogy a kamasz lányok felfedezzék értékeiket, és megerősödjenek azokban. Átéljék, hogy nőnek lenni jó, nőnek lenni hivatás, önismeretükben fejlődjenek, és rátaláljanak az Istentől nekik szánt személyes küldetésükre a világban. A Pure olyan stabil keresztény alapot ad a kamasz lányok számára, amire az életüket építhetik.

A jubileumi estet Kis Brigitta ügyvezető igazgató beszéde nyitotta meg, melyben hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy legyenek olyan emberek, programok az életünkben, akik és amelyek iránymutatóként, egyfajta világítótoronyként vezetnek minket a helyes irányba. Ilyen világítótorony lehet a Pure is, mely utat mutat a kamasz lányok számára. A Pure csapatait mindenhol önkéntes koordinátorok vezetik. Csikós Évával és Kocsis Krisztinával, a győri csapat vezetőivel, Hegyesi Zitával és Hortobágyi Krisztinával, a budapesti csapat koordinátoraival, illetve Hangódi Dórával, a program lelki vezetőjével beszélgetett Mohay Bence, az est műsorvezetője az önkéntességről és annak pozitív hatásairól személyes életükben. Bárányos Edit, a program szakmai felelőse arról tartott előadást, miért kulcsfontosságú, hogy világismeretük mellett önismeretükben is fejlődjenek a fiatalok, ezzel megalapozva döntéseiket, személyes jövőképüket. A Pure testvérprogramja, a What’s Up? 2016 szeptemberében indult el.

A kamasz fiúkat megszólító program első évéről beszélgetett Mohay Bence a What’s Up? két csapatvezetőjével, Gólik Jánossal és Pulay Domonkossal. A Pure életében mára hagyománnyá vált divatbemutató színesítette az estét, melyen a másodéves veszprémi és budapesti csapat tagjai léptek fel. A lányok az est első felében az Ez az a nap! által készített pólókat viselték. A Pure és az Ez az a nap! együttműködésének célja, hogy a programban részt vevő lányok mind átélhessék azt a különleges élményt, amelyet az Ez az a nap!-on való részvétel nyújt. Az est második felében az Orsay elegáns ruhadarabjaiban léptek fel a veszprémi és budapesti csapat tagjai. Ámulatba ejtő élmény volt a programot elvégzett lányok sugárzóan mosolygós, ragyogó fellépése a kifutón. Egy jubileum során mindig fontos a visszatekintés, Kis Brigitta a program életét meghatározó szereplőknek köszönte meg odaadó támogatásukat. A jubileumi est különleges meghívott előadója Durkó Heléna és zenekara volt. Heléna dalai és személyes hangvételű, őszinte gondolatai zárták a különleges estét.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció