Ebben az esztendőben egyházunk éves országos közgyűlésének a Budafoki Baptista Gyülekezet imaháza adott otthont. A közgyűlés a gyülekezetek küldötteiből áll, akik képviselik a gyülekezetek közösségét, így az egyház legfontosabb vezető testülete. Ezen az alkalmon fejezhetik ki döntéseik által a küldöttek a közös látást, a haladási irányt, lehetőség nyílik szolgálati területeink számbavételére, látásunk széles körű egyeztetésére, a szükséges döntések együttes meghozására.

Az egyházvezetőkből, lelkipásztorokból, gyülekezetvezetőkből, elöljárókból álló több mint 250 fős küldöttség egységben, jó közösségben Istennel és egymással vett részt a közgyűlésen.

Az imaközösséget Halász Attila, a budafoki gyülekezet missziói lelkipásztora vezette, ezt követően a közgyűlés elnöksége nevében Bereczki Lajos alkotmányügyi tanácsos nyitotta meg az alkalmat. Először a vezetői jelentések kiegészítésére került sor: Papp János egyházelnök és Varga László Ottó főtitkár után Durkó István missziói igazgató és Kiss Péter operatív igazgató jelentését hallgathatták meg a résztvevők, majd Simon Norbert gazdasági igazgató beszámolóját követően elfogadásra került a 2022-es költségvetés, valamint a 2023-as költségvetés tervezete. A délelőtti ülésszakon került sor az idei közgyűlés egyik legfontosabb témaköre, az egyházkerületi rendszer átalakítását – mint például a névváltoztatást (egyházkerület helyett missziókerület), egyházkerületek határainak a módosítását (hat egyházkerület helyett négy), elvi, működési változtatásokat stb. – célzó tervezet megtárgyalására. Az összes döntéshozatali javaslat elfogadásra került a küldöttek döntő többségének támogatásával.

Közösségünk megbecsülésének kifejezésére szolgálnak az országos küldöttség körében átadott szociális díjak. Ebben az esztendőben Révész István és felesége, Eszter, a Hajdúböszörményi Baptista Szeretetház korábbi vezetői, illetve Surányi Pál, a Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet korábbi gyülekezetvezetője kapott elismerést.

Az ebédet követően gyülekezeti és közösségi életünk aktuális kérdései kerültek a figyelem középpontjába „Fókuszban az avatottak szolgálata” címmel. Az említett témakör előadás, kiscsoportos műhelymunka és szekcióülések keretében került átgondolásra a küldöttek aktív közreműködésével. Az idei jó hangulatú, inspiráló, előremutató közgyűlésen lehetőség nyílt találkozni, beszélgetni, közösen dolgozni, valamint egymást és a közösséget építeni.

Fotók: Jobbágy Csanád


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!