„Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell.” (Ez 34,16)

A debreceni Trinity Baptista Gyülekezet kalendáriumában 2020. február 9-e igazi mérföldkő. Ezen a napon tizenegy testvérünk bemerítkezését ünnepelhettük, akiket Jézus Krisztus megtalált, és akikkel ezért mi is egymásra találhattunk a vele való közösségben. Ismét rácsodálkozhattunk, hogy Isten milyen egyértelműen és egyénre szabottan juttat el bennünket arra a pontra, ahol már várjuk a Megtalálót.

Most ennek a tizenegynek az elköteleződése által kerülhettünk még közelebb ahhoz, hogy a jó Pásztor nyájának száma teljessé legyen. Tanúságtételüket hallgatva élhettük át újra, hogy Jézus leveszi rólunk a magány, az önvád, a kilátástalanság terhét, megeleveníti bennünk a felmenőinktől hallott hitet és igazságokat, megérezteti a benne levő élet erejét a halállal szembeni tanácstalanságban, közösséget szerez, és szenvedő szeretetével ragad magához. Mindegyikőjük története más, mégis találkozhattunk benne azzal, Aki mindegyikünket megtalált.

Megosztás