Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Gyaraki József

7072

A magyar játékkereskedelem folyamatos fejlesztése és a hazai gyártók piacképességének fenntartása érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Gyaraki József, a REGIO Játékkereskedelmi Kft. alapító tulajdonosa és ügyvezetője.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerést Varga Mihály, Magyarország nemzetgazdasági minisztere nyújtotta át a gazdasági élet kiválóságainak. A 2017. március 15-ei ünnepségen Gyaraki József, a REGIO Játékkereskedelmi Kft. alapító tulajdonosa és ügyvezetője is a kitüntetettek között szerepelt.

Testvérünk a Budafoki Baptista Gyülekezet tagja, ezúton is gratulálunk kitüntetéséhez!

Gyaraki József közel 35 éve aktív szereplője a hazai játékkereskedelemnek. „Már az 1980-as években részt vettem a nürnbergi játékkiállításon, ahol láttam, hogy melyek a piacképes játékok, ebből kifolyólag pedig kereskedőként pontosan el tudtam mondani a hazai gyártóknak, hogy mi az, amit el lehet adni. Amikor a 90-es évektől Magyarországon is lehetett nagykereskedelemmel foglalkozni, minden támogatást megadtam a gyártóknak – például vonalkódot nyomtattam –, hogy sikeresen tudják bevezetni a piacra termékeiket” – avatott be Gyaraki József a kezdetekbe.

A REGIO Játékkereskedelmi Kft. alapítója számára fontos, hogy a magyar játékok fennmaradjanak, és azokat akár több generáció is tudja használni, azonban szem előtt kell tartani a folyamatosan változó világot is, így kellő nyitottság is szükséges munkájához. „Úgy gondolom, hogy egyszerre kell hagyományőrző és úttörő feladatot végeznem, hiszen így tudnak a hazai termékek a piacon maradni. A legjobb példa erre a kettősségre a diavetítő, mely a modern kor számára műszakilag elavult volt, ezért egy saját szabadalommal, formatervezéssel megújítottuk annak külsejét, valamint energiatakarékos led fényforrással szereltük fel. Emellett például megszűnt a szánkó hazai gyártása is, ezért a mai napig a REGIO JÁTÉK gyártja fából a szánkókat, és még sok más faárut, hintát, rajztáblát” – tette hozzá Gyaraki József.

Az ország legnagyobb játékkereskedelmi vállalatának kínálatát ma is egyharmad részben hazai gyártású termékek adják. „Továbbra is szeretném fenntartani és népszerűsíteni a magyar játékokat, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés még több erőt ad ehhez a munkához, ezúton is szeretném megköszönni a megtiszteltetést” – zárta a REGIO Játékkereskedelmi Kft. alapító-ügyvezetője, Gyaraki József.

Forrás: http://www.regiotoy.hu/hirek/2017/03/17/magyar-erdemrend-lovagkeresztje-kituntetesben-reszesult-gyaraki-jozsef/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!