László Gábor baptista lelkész kapta a Rákoscsabáért Díjat

2426

A „Rákoscsabáért” Díjat Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete 1999-ben alapította, hogy elismerje azon polgárok tevékenységét, akik példamutatásukkal, maradandó alkotásaikkal, munkásságukkal jelentős mértékben hozzájárulnak Rákoscsaba városrész szellemi és anyagi gyarapodásához.

Idén ezt a díjat László Gábor baptista lelkész vehette át Horváth Tamás alpolgármestertől egy ünnepélyes esemény keretein belül december 1-én a Rákoscsabai Közösségi Házban. László Gábor 1994 óta szolgál a rákoscsabai baptista gyülekezet lelkipásztoraként. 1997-től missziótitkár, majd a Baptista Teológiai Akadémia főtitkára és oktatója.

Egyházközösségének tagjaival létrehozták a Rákoscsabai Béthel Alapítványt, amely a gyülekezettel együttműködve évek óta támogatja az eleki gyermekotthon lakóit, rendszeresen segítik a kárpátaljai magyar közösséget, és minden héten önkéntes munkát végeznek a téli ételosztás alkalmával. A kerületrész önkormányzati képviselőjeként Virág Mihály méltatta az idei kitüntetett munkásságát.

Megosztás