Koncert Kereszt Alatt

2151
Szenczy Sándor igehirdetése. Fehér Bertalan fotója.

A Rákoscsabai Baptista Gyülekezetben november 21-én, vasárnap délután, az orgonasípok alatt, közvetlen a szószék mellett elkezdte kipakolni hangszereit – egy rock zenekar.

A dobos bemelegíti a dobverőket, az elektromos zongorán megadják a hangot, hogy szóló és basszusgitáros felhangolja gitárjait, majd kezdődhet a próba, mert hamarosan érkeznek a koncertre a vendégek.

Isten kegyelméből ezen a vasárnap délutánon Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere, Szabó Balázs, a hazai gospel élet egyik meghatározó énekese, zenekaruk, illetve Szency Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke látogattak el a 17. kerületben található baptista gyülekezetbe, hogy bizonyságot tegyenek Istenről énekeikkel, személyes történeteikkel.

Mező Misi énekel. Fotó: Fehér Bertalan
Mező Misi énekel. Fotó: Fehér Bertalan

Koncert Kereszt Alatt – ez állt a plakátokon, amelyekkel az iskolákban és a közösségi médiában hívogattuk az alkalomra az elsődleges célközönséget: azokat a fiatalokat, akik még soha nem voltak az imaházban, de az előadók bevonzhatják őket erre az evangelizációs alkalomra.

A terv sikerült, közel kétszáz látogatóval telt meg az épület, a rákoscsabai tagok már be sem fértek. Ők az imaház mellett lévő Velez István Gyülekezeti Házban élő közvetítésben hallgathatták a számokat, a vallomásokat, és Szency Sándor megrendítő bizonyságtételét, amellyel felkészítette a fiatalok szívét az örömhír befogadására. Az alkalom végén heten döntöttek amellett, hogy befogadják az Úr Jézust a szívükbe.

Örömteli volt a készülődés során látni a gyülekezet idősebb és fiatalabb generációinak szokásos összhangját, amellyel a szervezés és lebonyolítás rengeteg munkáját felosztották egymás között. Annak is örülhettünk, hogy az alkalom ismét bebizonyította: megfelelő keretek között minden műfaj eszköze lehet Isten országa építésének. A koncertet és a bizonyságtételeket – mint minden más vasárnapi alkalmat – a gyülekezet YouTube csatornáján nézhetik meg az érdeklődők.

Istené legyen a hála és a dicsőség!

Szabó Balázs koncert. Fotó: Fehér Bertalan
Szabó Balázs koncert. Fotó: Fehér Bertalan