Június 14-én Tibes, Csaba Tibor látogatott el az Offline Centerbe egy koncert keretein belül. Az este kellemes hangulatban telt, melynek fő üzenete volt, hogy egy név áll minden fölött, ami nem más, mint Jézus. Tibes keresztény rapperként az evangéliumot különleges formában tudja közvetíteni, ami figyelemkeltő és ébresztő hatással bír a hallgatóság számára. Ezt mi is megtapasztaltuk.

A programmal célunk volt, hogy a város fiataljait megszólítsuk és értéket teremtve bemutassuk nekik az élet valódi értelmét. Tibes dalain keresztül olyan témákat mozgatott meg, mint fájdalom, depresszió, bűn, szellemi harcok, emberi létezés, függőségek. Sokan, akik hasonló nehézségeket élnek át, tudtak azonosulni az üzenetével. A koncert alatt bizonyságtételben elhangzott, hogy Jézus hogyan formál és változtat életeket, a legnagyobb mélységben a válasz csak ő. Ahogy a „Nincs más” című dalának alapigéje is alátámasztja:

„(Mert) nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa. Aki hiszen őbenne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot.” (Jn 3,17–19a)

A koncert végén volt lehetőség beszélgetésre és imakérésre. A szolgálói beszámolók alapján a résztvevőkkel való beszélgetések kezdeményezőek voltak és elindítottak egy új folyamatot, vagy a következő lépésekben segítettek.

Hálásak vagyunk az alkalmon megtapasztalt áldásokért, és reméljük, sokaknak válasz lehetett küzdelmeikre és aktuális helyzetükre!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!