Igazgatóváltás a Fiatalok Krisztusért Alapítványnál

2231

A Fiatalok Krisztusért Misszió már 28 éve szervez értékteremtő programokat a magyar fiatalok számára. A Dicsérem neved! énekeskönyvek, a Jelige magazin, a Biztos Szikla tinédzserprogramok, a YFC nyári táborok, ifjúsági kiadványok és missziós anyagok talán sokatok számára ismerősen csengenek. Ez alatt az idő alatt sokszor érkeztünk mérföldkőhöz, mint ahogyan most is egy ilyen különleges időszakban lehetünk.

Reichert Tímea, aki tizenegy éven keresztül vezette és szervezte az alapítvány missziós programjait, most átadja feladatait Halász Attilának. Timit sokan sokféle szolgálat kapcsán ismerjük. Meghatározó alakja a Magyarországon folyó ifjúsági missziónak. Csak címszavakban is hosszú a listája azon dolgoknak, amelyek aktív résztvevője volt az elmúlt években.

Az ő nevéhez fűződik többek között:
• a BalatonNet tinédzser- és ifjúsági programjainak koordinálása az elmúlt több mint tíz évben
• a Young Leader program elindítása hazánkban
• fiatal vezetők képzése országos szinten
• tinilány-konferenciák és mentori program elindítása
• az utóbbi években tevékeny részese a Baptista Női Missziónak is.

Most az életében egy új időszak kezdődik. Férje, Barnabás munkája miatt külföldre költöznek, és új kihívásokkal, feladatokkal néznek majd szembe. A staféta 2019 májusában pedig átkerült testvére, Attila kezébe.

Attila szinte missziós gyerekként nőtt fel a YFC kerítésén belül. Először Biztos Szikla tiniként kapcsolódott a programokhoz, majd önkéntesként segítette a tinédzserfoglalkozásokat. Tanulmányai mellett önkéntes segítője lett az alapítványnak, később teljes idős munkatársként csatlakozott a csapathoz. Kárpátaljai szolgálatát feleségével, Lídiával kezdte egy napközi otthonos gyermek- és tiniprogram elindításával, amelyet azóta is segítenek. Attila missziós tanulmányait a Baptista Teológiai Akadémián szerezte, terepgyakorlatát ifjúsági és gyerektáborok szervezésében, lebonyolításában, valamint Szentendrén ifjúsági vezetőként végezte.

Hisszük, hogy áldás lesz Attila további szolgálata és vezetői munkája a misszióban. Kérünk, imádkozzatok érte, hogy az új feladat, kihívás és felelősség mellé erőt, ismeretet és bölcsességet kapjon.

A Fiatalok Krisztusért csapata nevében:
Barbarics Péter
elnök, alapító


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!