Húsvétkor indult és a veszélyhelyzet végéig mindennap működött az egyházi lelki segélyvonal, ami a Magyarországi Baptista Egyház kezdeményezésére született meg, és amelyhez a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusa, a Magyarországi Metodista Egyház és a Magyar Pünkösdi Egyház is csatlakozott.

A zöldszám mindennap 12 órán át volt elérhető reggeltől estig. A szolgálatot végző több mint 50 önkéntes a fenti egyházak lelkipásztoraiból és lelkigondozóiból került ki, akik okostelefonjuk segítségével kapcsolódtak a segélyvonal rendszeréhez.

„Krisztus szeretete motivált minket abban, hogy ilyen módon segítsünk azokon az embertársainkon, akik a koronavírus miatt nehézségeken mentek keresztül. Sok esetben nagyon mély lelki beszélgetésekre került sor. Hálásak vagyunk Istennek, hogy a segítés eszközei lehettünk a veszélyhelyzet idején” – értékelte a lelki segélyvonal szolgálatát Papp János baptista egyházelnök.

A tízhetes szolgálat idején a leghosszabb beszélgetés 1,5 óráig, míg egy beszélgetés átlagosan 18 percig tartott. Összesen több százszor kaptak telefonos segítséget a nehézséggel küzdő emberek az egyházi lelki segélyvonalnak köszönhetően.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!