Baptista munkatárs szakpolitikai testületben

4915

Egyházunk is képviselteti magát a Magyar Kormány által létrehozott Roma Koordinációs Tanács újonnan alakult egyik szakpolitikai testületében.

A Cigánypasztorációs Szakpolitikai Testületbe Papp János egyházelnök a cigánymisszió koordinációs munkatársát Patkás Ritát delegálta. A Tanács 2017. november 6-i ülésén Balog Zoltán, a Tanács elnöke, az emberi erőforrások minisztere adta át a szakpolitikai testületi tagok megbízólevelét.

Balog Zoltán hangsúlyozta, a 2011-ben létrehozott Roma Koordinációs Tanács célja, hogy a cigányság hatékony felzárkózásának előmozdítása érdekében lehetőséget biztosítson a párbeszédre és az együttműködésre. A testület a felzárkózás-politikában szerepet vállaló egyházi és civil szervezetek képviselőinek aktív részvételén keresztül a civil, az egyházi és szakértői szférát is széles körben reprezentálja. A Tanács 29 tagú testület, mely a cigány népesség hatékony felzárkózását érintő területen tevékenykedő kormányzati, civil szervezetek és egyházak képviselői, valamint szakmai szervezetek szakértőiből áll. A Cigánypasztorációs Szakpolitikai Testület mellett működik még az Oktatási és Gyermek jól-léti Szakpolitikai Testület, a Foglalkoztatási Szakpolitikai Testület, a Településfejlesztési Szakpolitikai Testület, a Lakhatási Szakpolitikai Testület, valamint a Kulturális Szakpolitikai Testület.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!