Aranymenyegző Lénárddarócon

2081
Marton házaspás 50 éves házassági évfordulója

1966. április 2-án Bárdos Irén és Marton Elemér, Isten és emberek előtt örök hűséget fogadtak egymásnak a lénárddaróci baptista gyülekezetben. Azóta 50 év telt el és nem sok minden változott, Isten kegyelméből a házasság még mindig tart.

2016. április 10-én a gyülekezettel együtt adtunk hálát értük és szegeztük figyelmünket Istenre. A körzet lelkipásztora, Győri Gábor az ünnepi Istentiszteleten a 85. Zsoltár 11. versét olvasta fel. A szeretet és a hűség, melyek Isten főbb jellemvonásai a házasságban is megtalálhatóak, hiszen e kettő nélkül nem létezne. Elemér és felesége, Istenre alapozva építették közös életüket, melyben volt sok vihar, de az istenfélelem soha nem hagyta el őket. Visszatekintésükben hálát adtak az eddig eltöltött közös évekért és megköszönték Istennek, hogy bár saját gyermekkel nem ajándékozta meg őket, de mégis örökbe fogadhattak 1993-ban egy kislányt.

Köszöntötte őket a család, a gyülekezet és jelen volt Petrik Ádámné, akinek a férje 50 évvel ezelőtt adta össze a párt. Próbáltuk megtudni, mi lehet a hosszú házasság titka? A Baptista Rádióban, februárban elhangzott 4 H vitamin adta meg a választ a kérdésre, melyet ők is vallanak. Hála; Hit; Hűség; Humor.

Kívánjuk életükre Isten gazdag áldását, hogy éljenek még meg együtt sok boldog esztendőt!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!