Aranymenyegző Tahitótfalun

2751

– „Mint a liliom a tövisek közt, olyan az én kedvesem a leányok közt.” (Énekek 2,2)
– „Mint az almafa erdőnek fái közt, olyan az én szerelmesem az ifjak közt.” (Énekek 2,3)
– „Ímé szép vagy én mátkám, ímé szép vagy, a te szemeid olyanok, mint a galambok.” (Énekek 1,15)
– „Ímé te is szép vagy, én szerelmesem, gyönyörűséges, és a mi nyoszolyánk zöldellő.” (Énekek 1,16)
– „Mely igen szépek a te szerelmeid, én jegyesem!” (Énekek 4,10)
– „Az ő bal keze az én fejem alatt van, és jobb kezével megölel engem.” (Énekek 2,6)
– „Én az én szerelmesemé vagyok, és engem kíván ő!” (Énekek 7,10)

Az Énekek énekének e szavaival köszöntötték egymást Harkai János és szül. Szász Katalin 50 éves házassági évfordulójuk alkalmából a 2017. szeptember 3., vasárnapi istentiszteleten a Tahitótfalui Baptista Gyülekezetben. Ez alkalomból Steiner József lelkipásztor vezetésével megújították szent házassági szövetségüket.

E kedves házaspár példaként állhat mindannyiunk számára, mert megmutatják életükkel, hogy 50 év házasság után is lobogó szerelemmel viszonyulnak életük első és egyetlen párjához. Szükségünk van ilyen példákra, mert a világ, a média torz képet mutat a házasságról. Olyan embereket ünnepel, akik számára a házasság és hűség nem érték. Krisztus Urunk a házasságot állította olyan képpé, amelyen keresztül megérthetjük, mennyire fontos számára a gyülekezet mint az ő menyasszonya. Hiszem, hogy a legtöbb ember vágyódik egészséges házasság iránt, de sokan már nem tudják, hogyan érhetik el.

Ezért a keresztény házasságoknak két üzenete is lehet a kívülállók felé. Egyrészt megmutathatják azt, hogy a bibliai elvek alkalmazása segít egy csodálatos házasság kialakításában, másrészt rámutatnak Isten dicsőségére is. Az olyan házasságok, mint amilyet a Harkai házaspár is bemutat, reményt adnak mindenki számára, hogy a jól működő házasságok nemcsak rövid ideig működnek, hanem sok-sok évtizeden keresztül is.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!