A család nélküli gyermekeknek családokat keresnek a baptisták Nevelőszülői hálózatait erősíti a Magyarországi Baptista Egyház

4945

A családok évében a Magyarországi Baptista Egyház is sokféle programmal és kezdeményezéssel kívánja megerősíteni az egyház és a társadalom alapvető sejtjét, a családot.

A célkitűzések között nem feledkeznek meg azokról a gyermekekről sem, akik nem nevelkedhetnek vér szerinti szüleiknél. Több nevelőszülői hálózatot működtetnek országosan, melyek sok száz gyermeknek nyújtanak mindennapi biztonságot a nevelőszülői családoknál.

Ezt szolgálta a nemzeti ünnep alkalmából rendezett „Vár az Isten családja!” elnevezésű országos baptista konferencia 2018. augusztus 19-én az egyház Tahi Táborában, melyen több mint ezren vettek részt.

Az ünnepi istentiszteleten Papp János egyházelnök igehirdetésében kiemelte az egészséges családok fontosságát, a fiatal házasulandók és családot alapítók támogatását.

Itt mutatták be a Bibliai Családi Park népi gyermekjátékait a jelen lévő családok örömére.

A konferencián fórumbeszélgetés keretében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat Baptista Gyermekvédelmi Szolgáltató Központjának nevelőszülői hálózata, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Boldog Gyermekkor Nevelőszülői Hálózata és a debreceni Szappanos utcai baptista gyülekezet Benita Nevelőszülői Hálózata.

A Magyarországi Baptista Egyház ebben az évben jelentős erőfeszítéseket tesz azért, hogy minél kevesebb gyermek maradjon család nélkül a hazában.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!