Ételosztás és kiadványbemutató

1985
Felhívás

Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17-ét. A Baptista Szeretetszolgálat e naphoz kapcsolódóan október 17-én 400 adag meleg ételt osztott ki a rászorulóknak Budapesten a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utca 143-as szám alatti telephelyén. Az eseményen mutatták be „A szegénység 100 arca” című kiadványt.

Az összeállítás, amely az Európai Unió és a Széchenyi 2020 program támogatásával látott napvilágot, s amelyben száz interjú, írás olvasható: ezek az elmúlt hónapokban az ország legszegényebb vidékein készültek nehéz helyzetben lévők között. Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke bejelentette, gyűjtést, akciót indítanak a kiadványban szereplő nehéz helyzetű családok megsegítésére, ehhez magánszemélyek és cégek jelentkezését várják. Hozzátette, a kőbányai önkormányzattal közel 20 éves a segélyszervezet kapcsolata. Ezúttal is arra törekedtek, hogy közösen válaszolják meg a kérdést, mi az, amit megtehetnek a leginkább rászorultakért.

270a7627d5723377f644250f178e9c5bSzenczy Sándor az első kiadványt Weeber Tibornak, Kőbánya polgármesterének adta át, aki arról beszélt, fontosabb egy ilyen munka, mint az, amelyik a 100 leggazdagabb magyarról szól, mert még mindig nagyon sok honfitársunk viszonyul közönyösen a szegény emberek sorsához.

A Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utcai telephelyének tevékenysége rövidesen egyéni esetkezeléssel, szociális ügyintézéssel, valamint ruhaadományok biztosításával, ruhacserével bővül.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286