Vízi színpadon a Verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet!

5628
Bemerítés

Izgatottan fogadtuk el a felkérést, hogy bemutatkozzunk „hazai pályán”. Több mint tízéves a Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet itt Verőcén, de ez volt az első alkalom, hogy ilyen módon tudtunk részt venni a verőcei emberek életében.  

Bemerítésre készülve
Bemerítésre készülve

Istentisztelettel és bemerítkezéssel kezdődött a napunk. „Létezik lelki béke?” Annyiféle módon keresik az emberek, annyiféle megoldást látunk, de működik? Van egy biztos recept a lelki békére? Ezekre a kérdésekre adott választ Tőtős János, a Verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet lelkipásztora. Istentiszteletünket egy bemerítkezéssel zártuk, ami egy látogató számára tényleg különleges esemény volt! Közös ebéd után, amit rengeteg szorgos kéz készített, több mint 150 embert sikerült vendégül látnunk, a gyülekezetünk kreatív csapata mutatkozott be! Volt lehetőség a hozzánk látogató hölgyeknek „lebegő nyakláncot” és gyöngyszövéssel karkötőt készíteni.

A fiatalokra és merészebb felnőttekre „Weekend Hastag Project” várt, amit jó néhányan fel is töltöttek a Facebook vízi színpad eseményekhez. „Kreatív imasétán” vehettek részt azok, akik szerettek volna közelebb kerülni Istenhez, megtisztulni, bűneik terhét letenni. Számítottunk rá, hogy sokan gyerekekkel érkeznek majd hozzánk, így közkívánatra most sem maradhatott el az arcfestés és gipszfestés sem! Amíg a gyerekek arcát festették, szüleik sem unatkozhattak!

13925842_1109206105832489_4910331768805243005_oEgyik legnépszerűbb sátrunkban, a „Házassátorban” lehetőség volt egy kicsit játékosan beszélgetni magunkról, egymással, volt zsákba macska, kérdezz-felelek, „szeretet” nyelvleckét is vehettek az ide látogatók, hogy egymással egy nyelven tudjanak beszélni, és természetesen ez a nyelvvizsga akkreditált, így bármikor hasznukra lesz a továbbiakban.

Elmeséltük a 2=1 házasmisszió küldetését, célját, programjait. Kaptak tőlünk útravaló szeretetcsomagot is, ami nem a klasszikus „hamuban sült” és társai, de segít az elhangzottakat felidézni, átgondolni. Aki pedig egyedül érkezett, az sem érezhette magát egyedül az „Álljon meg egy szóra!” sátorban. „Jóllehet a beszélgetéshez két ember kell, a hallgatás megtöréséhez és a kezdeményezéshez egy is elég.” (Gary Chapman) Az angoltáboros beszámolónak is a vízi színpad adott teret, éppen előző héten több mint 60 gyerek vehetett részt a már sokadik alkalommal megrendezett táborunkban! Jó látni az újra és újra felbukkanó arcokat, de most még a kilátogató családokkal is sikerült barátságokat kötni!

13920061_1109206522499114_2865208081540560803_oA napot egy különleges koncert zárta, ahol a kortárs gospelzenét ismerhették meg a látogatók nem kis sikerrel! Ezúton is köszönjük a koncertet Szabó Balázs gospelzenésznek!

Köszönjük a verőcei Nyitott Kapu gyülekezetnek a szolgálatot és az anyagi támogatást, amivel ez az esemény létrejöhetett!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!