Végleg búcsút vettek Billy Grahamtől

4107

Az Egyesült Államokban elbúcsúztatták Billy Grahamet. A világhírű prédikátor 10 napja, életének 100. évében halt meg. A kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon. Többször járt Magyarországon, és komoly szerepe volt abban, hogy az Egyesült Államok visszaadta a Szent Koronát Magyarországnak.

Billy Grahamet a világ legismertebb evangélistájának, a protestánsok pápájának, Amerika lelkipásztorának is nevezték. Az elmúlt hat évtizedben 185 országban 210 millió ember előtt hirdette személyesen az evangéliumot.

A hidegháború időszakában elítélte a kommunista országokban történő vallásüldözést; ő volt az első amerikai evangélista, aki átjutott a vasfüggönyön, és szabadon prédikált.

Magyarországon 1977-ben járt először Tahitótfaluban, a Magyarországi Baptista Egyház üdülőtáborában hirdette az igét. „Ez a mai nap történelmi esemény ebben a táborban, nem véletlenül jöttél ide, Isten terve volt, hogy ide jöjj; újra Krisztusnak kell szentelnetek az életeteket” – mondta.

A budapesti Népstadionban mintegy százezer ember hallgatta. „Istennek erkölcsi törvényei vannak, a tízparancsolatban, a hegyi beszédben ott vannak Isten erkölcsi törvényei, de ezek be vannak írva a szívedbe is” – emlékeztetett.

Az emberek tízezerszámra özönlöttek le a lelátókról, hogy Bibliához jussanak és hitet tegyenek Jézus Krisztus mellett.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 1981-ben tiszteletbeli doktorrá avatta. Látogatásai történelmi jelentőségűek voltak. Személyes lelki tanácsadója és lelkigondozója volt több amerikai elnöknek. Többek között neki köszönhetjük, hogy az Egyesült Államok visszaadta a Szent Koronát Magyarországnak.

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke azt mondta: „Mindenféle háttértárgyalás hosszú éveken keresztül folyt annak érdekében, hogy Billy Graham eljöhessen Magyarországra; és egyben az evangélium hirdetése mellett felmérte a magyarországi egyházi társadalmi viszonyokat, amelyekről régi kedves barátjának, Jimmy Carternek is beszámolt, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy három nappal a visszaérkezése után Jimmy Carter aláírta a korona visszaadásáról szóló elnöki rendeletét.”

Forrás: https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2018/03/02/vegleg-bucsut-vettek-billy-grahemtol/#


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!