Váratlan kérés

2031

Napi szinten sok fiataltól kapok levelet: általában segítségkéréseket, tanácskéréseket, imakéréseket fogalmaznak meg bennük. Ritkábban kapok olyat, ami nemrég érkezett.

Ebben azt kérdezi tőlem fiatal barátom, hogy tudnék-e vele hetente találkozni, bibliát olvasni, ugyanis szeretné jobban megismerni Isten igéjét.

Melegség és hála töltötte el a szívem. Hogyne találkoznék vele?!? Hisz ez az egyik legjobb része a munkámnak! A Szentírást olvasni, tanulni, kutatni. S ha ezt ráadásul egy olyan fiatallal tehetem, aki választ keres életbevágóan fontos kérdéseire, és ehhez a legjobb forráshoz nyúl – az számomra ünnep.

Bárcsak minél több ilyen fiatal, középkorú és szép korú lenne: akik szomjaznak Isten beszéde iránt, és ha nem értenek valamit, akkor mernek segítséget kérni. Lehet, hogy akihez fordulnak, az sem érti. Nem gondolom azt magamról, hogy én vagyok ehhez a tökéletes személy. De azt igen, hogy nagy örömmel fogom vele együtt olvasni a Bibliát (illetve ez már zajlik is), és hálás vagyok, hogy együtt kutathatom az írásokat egy újabb embertársammal.

Erről Fülöp és az etióp kincstárnok jut eszembe (Apostolok Cselekedetei 8, 26-40). Az evangélista engedelmeskedett Istennek, a főkomornyik meg felmerte tenni a kérdéseit. Ennek eredménye egy újjászületett élet lett.

Azért imádkozom, hogy mi is lássuk meg a hasonló helyzeteket, és Isten adjon nekünk bölcsességet, szeretetet, örömet, kitartást az ilyen beszélgetésekhez.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!