Március 20-án Budapesten a Baptista Házban rendezte a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) lelkigondozói találkozóját. Az alkalmon az ország minden pontjáról vettek részt lelkigondozók, akik BTESZ-intézményekben szolgálnak, de jelen voltak a BTESZ és a baptista egyház vezetői is.   

A találkozót közös dicsőítéssel és áhítattal nyitották, a dicsőítést Baranyi Barnabás László missziós koordinátor vezette, majd Durkó István, a Magyarországi Baptista Egyház (MBE) missziói igazgatója bátorította a jelenlevőket. Az áhítatot közös imádsággal zárták. Ezután Mile Ferenc, a BTESZ elnöke osztotta meg gondolatait a lelkigondozókkal. Majd a lelkigondozás jelenlegi működését mutatta be Urbán Korvin koordinátor, és az 1%-os felajánlás lehetőségeit bontotta ki Hegyesi Zita hitéleti igazgatóhelyettes.

Ezt követően fórumbeszélgetésre került sor: Hegyesi Zita kérdéseire Szitai Tamás, a BTESZ ügyvezetője; Mile Ferenc; Bacsó Benjámin, a BTESZ hitéleti igazgatója; Durkó István; valamint Kiss Péter, az MBE operatív igazgatója válaszoltak. A jó hangulatú beszélgetést közös ebéddel zárták.

A délután fókuszában az intézményekben folyó lelki munka és a baptista hit értékei voltak. Szabó Tímea és Floch Gábor missziós koordinátorok előadásait követően csoportokban oszthatták meg gondolataikat, kérdéseiket, tapasztalataikat a lelkigondozók. A tartalmas napot imádsággal zárták.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!