Vakációs bibliai gyermektábor Kispesten

2958

Már tombol a nyár, de gyermekeink nagy örömére sikerült egy nagyon szép bibliai tábort szerveznünk a vakáció első napjaiban. Nagyszerű hangulatban teltek a kispesti baptista és evangélikus gyülekezetek 2018. június 18–22. közötti közösen szervezett  „Várva várt gyermektábor” izgalmas napjai.

A naponta sorra kerülő bibliai tanítás Ezsdrás és Nehémiás könyve alapján mutatta be Isten népének történetét Jeruzsálem lerombolásától kiválasztott népe Babilonba történő deportálásán, 70 éves fogságán át szabadulásáig, hazatéréséig, valamint a jeruzsálemi templom, illetve a főváros falainak újbóli felépítéséig.
Gratulálunk az összes gyermeknek, akik mindennap csillogó tekintettel énekeltek, játszottak, csoportjelenetet adtak elő, figyeltek a tanításra, bibliai filmeket néztek és felszabadult szívvel vettek részt a különböző érdekes kreatív foglalkozásokon. Hisszük, hogy ezzel a közösségformáló héttel minden részt vevő gyermeket és ifjút komoly lelki útravalóval tudtunk elindítani a szünidei nyaralás időszakára.

Nagyon köszönjük a tanítók áldozatos munkáját, köztük a bibliai történeteket megjelenítő és tanító Mészáros Kálmán és Deák László lelkipásztorok, valamint Deák Gabriella, Mészárosné S. Leila, Ludvik T. Kinga, Égető Timi, Herkely János és Melinda, Deák Dániel és Zafira vasárnapi iskolai tanítók szolgálatát.

Nagyon hálásan köszönjük gyülekezetünk asszony testvéreinek – Lázi Erika, Sasvári Melinda, Czibolyáné Diána, Fodorné Bernadett, Fazekas Ági, Sáfri Éva, Králik Piroska, Bándi Kati, Kéméndi Andi, Kőszeg Márti, Huszta Anna, Ladoniczki Mária, Dobai Ágnes és Égető Réka – asztalok körüli fáradhatatlan szolgálatát.

Együtt tanultuk meg ezen a héten a Biblia minden korszakban időszerű üzenetét: „Ha ti hűtlenek lesztek, én elszélesztelek benneteket a népek közé. De ha megtértek hozzám, megtartjátok parancsolataimat, és teljesítitek azokat: még ha az ég szélén lennének is azok, akiket eltaszítottam közületek, onnan is összegyűjtöm és elviszem őket arra a helyre, amelyet kiválasztottam.” (Neh 1,8–9) Soli Deo gloria!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!