2023. december 3-án nemcsak a mennyben, de a Trinity Baptista Gyülekezetben is ünnepeltek.

Három hitét megvalló testvér: Dulai Luca Imola és egy házaspár, Téglás Bella és Téglás Endre öltötte fel a fehér ruhát, s adta át életét Krisztusnak advent első vasárnapján. A bemerítés és az istentisztelet dr. Pafkó Tamás vezetésével zajlott.

Luca hívő családban nevelkedett, Isten kegyelmében, mégis volt olyan időszak az életében, amikor nem érezte magát elég jónak erre a kegyelemre. A gyülekezet fiataljai között azonban a Szentlélek elvezette őt az igazságra, és megértette, hogy Krisztus áldozata érte is szólt, és igenis méltó a kegyelemre. Arra bátorított minden kisgyermekes családot, hogy ne hanyagolják a gyermekfoglalkozásokat, hiszen Isten igéje nem hull porba, fontos, hogy a gyermekek is értsék, mit üzen nekik az Úr.

Bella nem hívő családban nőtt fel, de kötelező jelleggel kellett templomba járnia. Ennek és családi hátterének, édesapjával való rossz viszonyának köszönhetően teljesen eltávolodott Istentől, és bűnös útra tért, igazi erkölcsi mélységeket járt meg. Későbbi férjének, Endrének és családjának köszönhetően kezdett ismét jó irányba fordulni és igényt formálni az Istennel való kapcsolatra. Hosszú és nehéz utat járt be, a múlt sebei sokszor felszakadtak, és nem érezte magát méltónak az Úr szeretetére, azonban a gyülekezetbe kerülve az ő életében is elérkezett a helyreállás, és férjével együtt léptek Jézus útjára.

Endre is hívő családban nevelkedett egy erdélyi kis zsákfaluban. Ismerte az Urat, tudta, mit tett Jézus, de úgy érezte kamaszként, jobban tudja ő, hogy mi a jó neki, és úgy élt, ahogy ő azt jónak látta.

Teltek az évek, úgy gondolta, jól elboldogul, az Úr hívását sokáig nem hallotta meg. A gyülekezettel való megismerkedés során azonban megszületett benne az igény, hogy megismerje Isten hangját. Egy hétvégi elvonulás alkalmával szilárdult meg és ért célba ez a felismerés, Endre Isten szájából hallotta meg saját nevét a világ zajában. Rájött, hogy Istennél jobban senki nem tudhatja, mi a jó neki, még ő sem, nélküle csak kószál a világban az ember. Erre a hangra pedig lehet és kell is figyelnünk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!