Te már Krisztusé vagy!

243

Erre hívtam fel Nagy Máté Jonatán unokám figyelmét (ő a fotón balra az első fehérruhás), aki miután döntött az Úr Jézus követése mellett, március 31-én, húsvétvasárnap délutánján Kiss Illés lelkipásztor által bemerítkezett Fóton a baptista imaházban.

Az ünnepi istentiszteleten a család jelen levő tagjai nevében köszöntöttem őt, és jókívánságokat adtam át. Azt kívántam, hogy legyen Jézus Krisztus hűséges követője.

Amikor gondolkoztam, mit is mondhatnék neki tanácsként a jövőre vonatkozóan, eszembe jutott Charles Haddon Spurgeonnek, a prédikátorok fejedelmének egy mondata a bemerítésről:

„Aki megkeresztelkedik hitének megvallásaként, az Krisztus jelét hordja a testén. Olyan, mint a víznyomat levélpapírunkban, el nem távolítható.”

Majd igyekeztem hangsúlyozni, hogy itt és most valami végleges dolog történt. Aztán arra gondoltam, hogy Máté tulajdonképpen már a Z generációhoz tartozik. Ők ma már nem levélpapíron kommunikálnak egymással, hanem sms-ben, e-mailben, rövidített szavakkal. Mégis úgy véltem, hogy érthető lesz számára Spurgeon hasonlata. A víznyomat, a vízjel eltávolíthatatlanul benne van a papírban. Ezt használják a bankjegyeken, hivatalos okmányokon, mert ez a jel a papírból eltávolíthatatlan. Végleges. Azt mondtam neki:

„Ha a fény felé fordítod, látható a jel.”

Vittem is egy kis szelet vízjeles papírt, és a fény felé tartottam, hangsúlyoztam, hogy erről van szó ebben a hasonlatban. Rövid köszöntésemet azután így folytattam:

„A bemerítés ma Krisztus jele lett benned. Soha ne feledd, bármit is hozna az élet, bárhogy is támadna a sátán, te már Krisztusé vagy! A keresztség által Krisztus vízjelét hordod magadon.”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!