Tartsd az irányt!

Baptista Ifjúsági Nagytábor 2018

7530

Az idei Baptista Ifjúsági Nagytábort Balatonszemesen rendezzük augusztus 6–12-ig. A MABIM (Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió) szervezésében megvalósuló tábor címe: „Tartsd az irányt!” A hét során azok a témák kerülnek a középpontba, amelyek segítik a fiatalok útkeresését és a helyes irány megtartását. A tábor során célunk, hogy Istenhez hívjuk a résztvevőket, és segítsük őket a krisztusi identitás megszilárdításában és a biblikus életvezetés kialakításában.

A tábori „nagyalkalmak” íve így ezt az üzenetet követi. A közös éneklés, dicsőítés mellett hosszabb tanítást kaphatnak a fiatalok az őket érintő és érdeklő témák mentén. Hétfő este Pafkó Tamás, a debreceni Trinity Baptista Gyülekezet lelkipásztora szolgál a fiatalok között, aki az „Iránypont”-ról fog beszélni, arról, mi az, ami meghatározza az életünk irányát. Kedd este Jóföldi Endre, a kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet lelkipásztora „Térkép a kezedben” címmel tanít a felelősségvállalásról és a proaktivitásról. A szerdai nap témája: „Üzemanyag az útra”. A délelőtt során Reichert Tímea, a Fiatalok Krisztusért Alapítvány igazgatója és Kovács Dániel, a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet társlelkipásztora beszélnek erőforrásainkról, különösen az egészséges férfi és női identitásról. Az útitársakról, az egészséges kapcsolatokról és a gyülekezeti közösségről tanít a csütörtöki nap során Boros Dávid, a József Utcai Baptista Gyülekezet lelkipásztora. A pénteki nap során fényt szeretnénk gyújtani a sötétben: Nagy-Kasza Dániel, a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség lelkipásztora hívja megtérésre a fiatalokat. Szombaton „Újratervezés” címmel Durkó István, a Magyarországi Baptista Egyház missziói igazgatója osztja meg gondolatait arról, milyen hatások téríthetnek el minket a célunktól. Vasárnap pedig úrvacsorai istentisztelet keretén belül ünnepeljük a célba érést, a megtett és még előttünk álló mérföldköveket. Floch Gábor, a Balatonszemesi Baptista Gyülekezet lelkipásztora tanítja a fiatalokat ezen az alkalmon.

A táborban a tanítások és a dicsőítés mellett lesz lehetőség a testi-lelki feltöltődésre. Minden délután sportbajnokságok, programok, szemináriumok közül választhatnak a résztvevők, melyek az egyéni fejlődést segítik, de egyben közösségi élmények is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagy az érdeklődés a sportbajnokságok iránt, ahol gyülekezetek ifjúságai, baráti társaságok mérhetik össze a tudásukat, és építhetnek kapcsolatokat. A szemináriumokon különböző specifikus témák mentén kaphatnak hasznos információkat a résztvevők, mint például a gyülekezetplántálás, evangelizáció, dicsőítés, vállalkozás, asszertív kommunikáció, egészséges életmód, férfi-női identitás. Mindemellett a strandolás, vidámpark és egyéb szabad programok közül is lehet választani. Az esték során pedig változatos programokkal készülnek a szervezők a fiatalok számára, dicsőítő és imaestével, szekciókra bontott beszélgetéssel, evangelizációs alkalommal. Minden este kávéházzal ér véget, ahol lehetőség van a közösségépítésre és az ismerkedésre.

Az ifjúsági nagytáborba szeretettel várunk minden olyan (14–35 éves) fiatalt, aki szeretne saját hitében, istenkapcsolatában megerősödni, a helyes irányba elindulni és előrehaladni, aktívan kikapcsolódni, élményeket szerezni és új emberekkel kapcsolatokat építeni.

Jelentkezés: a táborba jelentkezni a baptistaifi.hu oldalon keresztül lehet.

Bővebb információ a Facebook eseményben olvasható.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!