A Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet néhány éve partneri kapcsolatot épített ki pakisztáni keresztényekkel, akik a hitük miatt jellemzően mostohább körülmények között élnek, mint a többségi társadalom tagjai. Az ország vallása, viszonylagos zártsága miatt az ottani hívő emberek gyakran kiszolgáltatottak, sokan közülük nagyvárosi gettókban vagy vidéken, szerény körülmények között élnek, másokra kényszermunkát erőltetnek, illetve hátrányos megkülönböztetések érik őket.

Az elmúlt években többször személyesen is meg tudtunk látogatni gyülekezeteket, lelkészeket, akiket bátorítottunk, szemináriumokon segítettük őket a még felkészültebb szolgálatvégzésben. Emellett pedig anyagilag is támogattuk a lelki munkát, aminek hála sokan jutottak egyszeri segítséghez (motorkerékpár, építkezési segély) vagy hosszabb távú támogatáshoz (bérleti díj,  élelmiszercsomagok).

A koronavírus-járvány kapcsán körbekérdeztük határon túli testvéreinket, van-e szükségük segítségre. Pakisztáni barátaink azonnal jelezték, hogy körükben nagy a baj, mert sok olyan család, akik szó szerint egyik napról a másikra éltek, hirtelen bevétel nélkül maradt, és tartalékok nélkül kilátástalanok. Az állami segélyből nem jutott nekik, így sokakat fenyeget az alultápláltság vagy az éhenhalás borzalma.

Amint ezt megtudtuk, azonnal gyűjtést rendeztünk a gyülekezeten belül és ismerőseink körében, és rövid idő alatt 960.000 Ft összegyűlt, amit eljuttatunk nekik. A visszajelzések alapján ez a segítség életmentő volt, többeknél szó szerinti napokon múlt, hogy túlélik-e a krízist vagy sem. Az adományunknak hála 76 család (480 ember) kapott tartósélelmiszer-csomagot, ami hosszú hetekre biztosította számukra a táplálékot.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy ilyen nagyvonalú támogatást küldhettünk el, és hogy a gyülekezetünkben és a környezetünkben sokaknak megnyílt a szíve és a pénztárcája, pedig itthon is baj van. Csodás dolog átélni Istenünk gondoskodását, az pedig még felemelőbb, amikor rajtunk keresztül tud másokon segíteni. Ezt szeretnénk folytatni a jövőben is itthon és külföldön egyaránt!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!