Dr. Tóth Piroska Pakisztánban és Kamerunban szolgáló orvos-misszionárius miután 2023. február 13-án befejezte földi pályafutását, átlépett a halhatatlanok el nem múló, örök hajlékába, az Isten országába.

Tóth Piroska Nagylétán született 1933. április 19-én. Miután 14 éves korában megtért, hitvalló bemerítésben részesült Pannonhalmi Béla lelkipásztor által. Már ekkor vágy ébredt a szívében, hogy külmisszionárius legyen.

Debrecenben kezdte meg orvostudományi tanulmányait, majd 1956-ban Nyugatra távozott. Németországban folytatta tanulmányait a Tübingeni Orvostudományi Egyetemen. Hamburgban, majd Londonban kapott lehetőséget további tanulmányok folytatására és a külmissziói szolgálatra való felkészülésre.

1962-ben került Pakisztánba, majd 1967-ben Kamerunban végzett orvos-misszionárius szolgálatot. A gyógyítás mellett szívügye volt az evangelizálás. A betegekért rendszeresen imádkozott, a felgyógyuló pácienseivel megosztotta élő reménységét, a Jézus Krisztusban megkapott örök élet reménységét. Rendszeresen tartott bibliaórákat és bibliai tanításokat.

Külmissziós szolgálatát befejezve Németországban telepedett le. Miután nyugállományba vonult, 2000-ben hazatért Magyarországra, Egerszalókon talált otthonra, és a Debreceni Baptista Gyülekezetben szolgált hűségesen szíve utolsó dobbanásáig…

Az igazak emléke áldott! – Soli Deo gloria!
Dr. Mészáros Kálmán
egyháztörténész


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!