Szakmunkásavató és miniszteri elismerés az Illéssyben

3099

Ünnepélyes keretek között vehették át végzős szakmunkástanulóink bizonyítványaikat május 30-án a kisújszállási városháza dísztermében megrendezett szakmunkásavató rendezvényünkön.

Ám ennek a rendezvénynek feledhetetlen közösségi élményt adott, hogy Szász Veronika területi igazgató és Demeter Jánosné, az Illéssy Alapítvány kuratóriumának elnöke közösen nyújtották át Balog Zoltán oktatásért felelős miniszter pedagógusnap alkalmából adományozott Elismerő Oklevelét az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola nevelőtestületének több évtizedes kiemelkedő oktató-nevelő munkájuk, kimagasló színvonalú szakmai munkásságuk, tanári és emberi példamutatásuk eredményének elismeréseként. A kitüntetést a tantestület képviseletében az iskolavezetés vette át.

A díjátadás azonban ezzel nem ért véget: Demeter Jánosné kuratóriumi elnök és Toldi Attila igazgató Illéssy Sándor-díjak átnyújtásával ismerte el Horváth Ferencnek, a Horváth Kft. ügyvezetőjének, valamint Radics Zoltán matematika–testnevelés szakos tanár úrnak az iskola fejlődéséért és fejlesztéséért végzett munkáját.

Elismerő oklevél jpgToldi Attila igazgató úr nyitóbeszédét követően Kecze István polgármester úr mondott köszöntőt, majd Szabó Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében a megye, az ország gazdasága számára jelképesen átvette az ifjú szakembereket. Szász Veronika, a Baptista Szeretetszolgálat területi igazgatója észhez és lélekhez szóló beszédében kívánt boldogságot az ifjú szakmunkásoknak. Végzős diákjaink nevében Lévai Richárd kitűnő eredményű gépi forgácsoló tanulónk búcsúzott az iskolától, diáktársaitól és tanáraitól.

A HBH-trió fiatalos és dinamikus előadásával és Beyonce I was here klipjével színezett ünnepségünkön 81 ifjú szakmunkás vette át szakmunkás-bizonyítványát, illetve a sokak által igényelt Europass-bizonyítványt. Több gazdálkodó szervezet jutalmakkal és állásajánlattal ismerte el a náluk töltött szakmunkásévek alatti teljesítményt.

A kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola szakmunkásavatója egyben a fizikai dolgozók ünnepe is, a tisztességes, az újításokon töprengő, a gondolkodó, s ezzel egyben a fejlődést, az emberi civilizációt előrevivő szakemberek dicsérete.