Robotolimpia 2016: tizenegyszer a dobogón!

2733

Május 28-án rendezték meg a Közép-Európai Robotolimpiát, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat csapata három robottal indult.

Az idei kihívásra rekordszámú, összesen ötvenhárom, többségében magyar általános és középiskolás diákokból álló csapat nevezett. A szlovákiai területről érkező indulókkal a robotolimpia 2016-ban nemzetközi szintre emelkedett és hazánk legnagyobb robotikaversenyének számított. A robotok akadályfutás, szumó, célba dobás, súlyhúzás és labirintus versenyszámokban mérkőznek egymással. A legnagyobb kihívást az összetett verseny jelentette, amelynek során ugyanannak a robotnak kellett teljesítenie minden számot úgy, hogy szerkezete csak a célba dobáskor volt módosítható. „Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó konstrukció, illetve annak hatékony programozása”, mondta Abán Csaba, a baptista robotikacsapat felkészítője.

Az eredményhirdetéskor csapatunk tagjai tizenegy alkalommal állhattak dobogóra, hiszen három arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek. Az összetett versenyben a dobogó mindhárom fokát a Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapatának tagjai foglalták el.

A versenyen elért eredmények: RoboGo! összetett verseny I., célba dobás I., labirintus II.
A csapat tagja: Léka Patrícia.

*NiceDroid* összetett verseny II., szumó II., akadályfutás II. A csapat tagjai: Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária.

2 – Bit összetett verseny III., labirintus I., célba dobás II., akadályfutás III., súlyhúzás III. A csapat tagjai: ifj. Abán Csaba, Poór Lili.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!