Reménységből születik a bajnok

765

2020 márciusában egyik napról a másikra minden közösségi tér bezárult, sőt, az otthonainkból is ki kellett zárni a tágabb kapcsolathálónkhoz tartozókat. Azóta kisebb-nagyobb mértékben az életünk része maradt a szociális távolságtartás mint egészségvédelmi megoldás. Ami azonban egy vírussal szemben véd, az élet terheivel szemben láthatóan gyengít. Ezért a közösségeinknek virtuális tevékenységekben kellett újrateremteni magukat, az alkalmaikat, a kapcsolattartást, a valóságos jelenlét és együttlét formáit.

Velünk sem történt ez másként a Trinity Baptista Gyülekezetben. A világjárvány előtt rendszeresen tudatosítottuk, hogy a gyülekezetünk a találkozások helye. Azóta több mint egy év tapasztalatunk van arról, mi kell a találkozáshoz, és mi esetleges, elhagyható. A hely nélküli találkozásaink során még erőteljesebbé vált a meggyőződés, hogy közösségvállalásunk egymással nem a térbeliségben gyökerezik, hanem a közös hitben, reményben és szeretetben. A pandémia kiélezte bennünk, hogy igazán helytállni csak úgy tudunk, ha felülemelkedünk a jelen horizontján, és a menny reményét szőjük bele a valóságról alkotott képünkbe. Erre a horizontváltásra mozgósítottunk az online tanításokkal, az igetanulmányozó sorozatunkkal, a rendszeres kapcsolattartással a gyülekezeti csoportokban, a rendelkezésre állással az imádkozásban, a megtapasztalások megosztásával.

Erről a senkinek sem idegen tapasztalatról hallhattok személyesebben, élőbben a Debreceni Televízió Erőnk forrása magazinjában. Ajánljuk figyelmetekbe!