Reformáció 500 – Nemzeti megemlékezés

2119

2017. október 31. Ekkor lesz a reformáció 500. jubileumi emlékévének központi ünnepsége a Papp László Budapest Sportarénában. Az ünnepi eseményt úgy tervezte meg a Reformáció Emlékbizottság, hogy az esti órákban már mindenki a saját közösségében emlékezhessen s ünnepelhessen, így a délelőtt 10 órakor kezdődő program 15 órakor ér véget.

Az aktuális tervek alapján három fő részre tagolódik a Pozsgai Zsolt rendező által megálmodott programsorozat.

Az első blokkban (10:00 és 11:00 óra között) kap helyet az úgynevezett Közéleti rész, amelynek keretében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszönti a résztvevőket, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pedig ünnepi beszédet tart. Ezt gazdag kulturális programok kísérik.

A második blokkban (11:00 és 12:00 óra között) a program ökumenikus istentisztelettel folytatódik, egyházi vezetők szolgálatával, összevont, több száz fős kórussal és természetesen közös énekléssel.

A két délelőtti blokkot az MTVA egyenes adásban közvetíti majd.

A harmadik blokk, amely egy hosszabb ebédszünet után veszi kezdetét, reformációi gálaműsorral folytatódik, neves színészek és énekesek közreműködésével, valamint reformáció tematikájú filmbejátszásokkal és előadásokkal egészen 15:00 óráig.

Az ünnepi programra szeptember 6-tól indul a jegyértékesítés, jelképesen, 500 forintos jegyárakkal, amelyekből a befolyt összeget a Reformáció Emlékbizottság jótékony célra fordítja. Online regisztrálni egyénileg és csoportosan is az alábbi linken lehet:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/reformacio-500-budapest-papp-laszlo-sportarena-471972/event.html

A jegyek érkezési sorrendben kelnek el, összesen több mint 10.000 fő regisztrációjára lesz lehetőség. Az ünnepség időtartamára való tekintettel szerény ebédcsomagok igénylésére is lehetőséget biztosítunk. Azok az érdeklődők, akiknek nincs lehetőségük vagy nem tudnak online regisztrálni (interneten jegyet vásárolni), kérjenek segítséget a helyi gyülekezeti vezetőtől.

A jegyek átvételére országosan 300 helyen van lehetőség kezelési költség ellenében a kihelyezett jegyirodákban. Az alábbi linken (http://www.eventim.hu/hu/outletek/) tekinthető meg, hogy a fővároson kívül hol lehet még átvenni a megrendelt jegyeket, miután begépeltük a településünk nevét.

15 főig az otthon történő jegynyomtatás ingyenes, a jegyirodai vásárlásért kezelési költséget kell fizetni.

A sajtóregisztráció október 1-től indul.

Azon vendégeink esetében, akik vasúttal érkeznek a fővárosba, a MÁV kedvezményeket biztosít, amelyek igénybe vehetőek az utazáshoz. Ennek részletei szeptember 25-től lesznek elérhetőek a Reformáció Emlékbizottság hivatalos honlapján és közösségi oldalán.
Az eseménnyel kapcsolatos előkészületek folyamatosan zajlanak, így a pontos, végleges műsort a rendezvény előtt egy hónappal hirdetjük meg!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!