Örömünnep Dunaharasztin

2758

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” (2Kor 5,17)

2018. április 8-án bemerítési ünnepre gyűlt össze a Dunaharaszti Baptista Gyülekezet.

Boér Angéla testvérnőnk öltözött fehér ruhába, hogy bemerítkezésével mindenki előtt kifejezze: a régi életének meghalt, hogy mostantól új életben járjon Krisztussal. Angéla vallásos hátterű családból származik, de igazi élő hite nem volt és (ahogyan mindnyájan) ő is a maga útját járta. Az Úr azonban megszólította, bűnbánatra indította, és – távolban élő, akkor már hívő – fia segítségével talált gyülekezetre Dunaharasztin. Nagy érdeklődéssel vett részt a bibliatanulmányozásokon, és kérte végül felvételét a közösségbe.

Angéla elmondta, hogy milyen leírhatatlan öröm jellemzi, mióta megtalálta őt az Úr, aki megszabadította szenvedélyeiből, amelyek azelőtt megkötözték.

Az igehirdetés alapigéje a 2Kor 5,14–21 volt, mely alapján Kulcsár Ferenc szigetcsépi lelkipásztor hirdette Isten szavát, a bemerítést Plank József helyi lelkipásztor végezte.

Valóban Krisztus természetfeletti munkája, ahogyan a bűneiben halott embert életre kelti kegyelemből, és új szívvel ajándékozza meg. Akit az élő Krisztus újjászül, az többé már nem ugyanaz az ember, hanem egy egészen új teremtés. Köszönjük meg Megváltónknak, hogy minket is részesített ebben a kegyelemben!

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!