Néhány téglát a Kishajó Baptista Óvodába!

3312

A Pécsi Baptista Gyülekezet a gyülekezeti házát 1980–1984 között építette. Az épületbe 220 000 kis méretű tégla került beépítésre, mindegyik több önkéntes kezén ment keresztül.

A gyülekezet egy olyan korszakba lépett, melyben újra kínálkozik az áldozatos, odaszánt építkezés szolgálatának lehetősége. Most azonban nem új épület növekszik a kukoricaföldből, hanem a régi alakul át, és bővül a funkciója. Ehhez az új alkotáshoz hívunk mindenkit, akinek szívén van a gyermekek sorsa, a családok élete vagy a gyülekezet jövője!

Néhány téglát a Kishajó Baptista Óvodába!

teglakAz épületünkben kialakított Kishajó Baptista Óvodában szeretnénk családias, barátságos körülményeket és tágas tereket biztosítani a gyermekek számára. Keresztény elkötelezettségű és szakmailag jól felkészült óvónők és dajkák végzik majd a nevelő munkát. A családoknak is felkínálunk rendezvényeket, melyek keresztény szellemiség mellett emberi és szakmai segítséget is képesek nyújtani a résztvevők számára.

Ami előttünk áll

A szükséges átalakítások alapvetően megtörténtek, a hivatalos ügyintézéseknek is végéhez érkeztünk, megvan minden engedélyünk. A gyermekek beíratása is megtörtént. Hátravan még sok-sok tennivaló, jelentős anyagi befektetéssel, közülük a legsúlyosabb, a játszókert kialakítása.

Komoly feladat lesz még az óvoda indítása körüli anyagi kérdések megoldása, mivel az augusztus végi indulásnak lesz néhány százezer forintnyi költsége, amelyet biztosítanunk kell. Azonkívül a várható létszám miatt az állami finanszírozás nem teljesen oldja meg a működtetési kérdéseket, nekünk is hozzá kell tennünk egy összeget.

A Kishajó Baptista Óvoda kialakításának és első éves működtetésének költségei várhatóan így alakulnak:

A kialakítás költségei 15 000 000 Ft
A működtetés költségei 3 500 000 Ft
Összesen 18 500 000 Ft

Tudjuk, hogy nem mindenkinek van lehetősége közvetlenül informálódni és részt venni ebben a kiváltságos munkában, pedig szívük szerint szeretnének valamit tenni ezért az új intézményért és a gyermekekért. Szeretnénk hát minden barátunk számára lehetővé tenni a részvételt, az áldozatvállalást.

A legjobb befektetés az, hogyha a jövő generációját építjük. Tegyük ezt együtt! Sok kis téglából áll az a képzelet­beli építmény, melyet most emelünk, de a sok téglához sok kéz is hozzáfér!

Ha valamit, akár egy ügyet, akár egy operatársulatot, akár egy óvodát a szakértelmen kívül nem a szeretet mozgat vagy pöcköl naponta előre, akkor nem szabad csinálni. (Gregor József operaénekes)

Ha valaki az óvoda kialakításához szeretne adománnyal hozzájárulni, a következő bankszámlaszámon teheti (a megjegyzés rovatba kérjük az „óvoda” szót beírni): 50800111-11056108

Ha valaki az óvoda működéséhez szeretne adománnyal hozzájárulni, azt a következő bankszámlaszámon teheti: 50800111-15496214

Minden adományt köszönettel veszünk és visszaigazolunk!

További információk kérhetők

Feik Ervin gondnok
eszkimo13@gmail.com

Macher Tivadar lelkipásztor
macher.tivadar@gmail.com

Töltsd le a prospektust!

 brosuraHU

Megosztás