Migrációs kerekasztal

2122

Kerekasztal-beszélgetést szerveztek a migrációról a Comenius Ház munkatársai szeptember 19-én a baptista egyház székházának tanácstermében.

A Benczúr 31. Estek negyedik rendezvényének célja a migrációs válság átfogó értelmezése, gondolatok megosztása, cseréje volt. Az est meghívott előadói, dr. Fischl Vilmos (MEÖT-főtitkár), Saifi Musztafa (afgán tolmács), dr. Rácz Attila (szociológus) és Uzonyi Barnabás (egyházunk Kultúrák Közötti Bizottságának vezetője) egyenként negyed órában vezették fel a témát a hangsúlyos gondolatok, tények, tapasztalatok kiemelésével, majd interaktív eszmecserére került sor.

A résztvevők több szempont mentén járták körbe az összetett kérdést, mindenkinek lehetősége volt megosztani saját gondolatait, feltenni kérdéseit, akár építő vitába bocsátkozni egy-egy elhangzott gondolattal. A beszélgetés során sok olyan új szempont merült fel, amely nemcsak az események társadalmi vetületét világította meg, de erőteljes impulzust adott a jelenség spirituális dimenziójának a felismerésére. A beszélgetés során elhangzott értékes hozzászólások mind-mind gazdagították a jelenlévőket, akik közös imával zárták a tartalmas estét.