A hónap igéje

„Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg – mondja könyörülő Urad.” (Ézs 54,10)

A hónap gondolatai

Mi az, ami soha nem változik, nem múlik el? A várakozás és a vágyakozás Jézus szeretetének megtapasztalására.

Mikor lehetne ez bennünk a legintenzívebb, ha nem advent és karácsony, a születés és a kezdet idején? Mert arra készülünk újra és újra az évnek ebben az időszakában, hogy megtapasztaljuk Isten irántunk való hűséges szeretetét minden körülmények között, amit átélve hálával fejezhetjük ki a saját szeretetünket iránta és a körülöttünk élők felé.

A keresztény ember számára a leginkább várt időszak ez, amelynek hitből fakadó elsődleges szimbóluma a fény, az Istennel való kapcsolat bensőségességének kifejeződése. Isten a tél sötétjét választotta ki számunkra arra, hogy Megváltónk születésének lényegét, az életünkbe betörő fény jelentőségét valójában érzékelhessük. Ezért gyúltak ki régen a gyertyák, és ezért szeretjük a fenyőágakon megcsillanó égők kedves látványát. És talán ennyi pont elég is lenne ahhoz, hogy az Isten békessége és az Istenbe vetett bizalom újjászülessen a szívünkben. A többi, ami külsőség, lehet, fölösleges. Mégis gyakran tovább megyünk, mert túlcsorduló örömünknek nem tudunk határt szabni. És ez nagyon jó! Bátran kifejezni a másik iránti szeretetünket, megosztani másokkal a Jézus megszületése fölött érzett örök örömünket a legcsodálatosabb dolgok egyike földi életünkben. Biztosnak lenni az isteni szeretetben minden körülmények közepette pedig a legnagyobb ajándék, ami embernek adható.

Most ismét itt tartunk és várva várjuk ennek a szép időszaknak a fényességét és melegségét, ami apránként be is hatol az életünkbe, ha az Istennel való kapcsolatunk szüntelen, töretlen és állandóan jelen lévő. Nyissuk meg hát újra szívünket, és engedjük be a következő időszak isteni üzeneteit, és éljünk azok szerint!

A hónap imája

Hálás vagyok, Istenem, mert átvezettél és velünk voltál ebben az évben is. Köszönöm, hogy egyszerűségre, alázatra, hálára és megelégedettségre nevelsz minket. Kérlek, hogy tedd fontossá a mértékletességet és a szükségszerűséget számunkra az advent, a karácsony ünnepén, hogy figyelmünk a Megváltó születéséhez ragaszkodjon!

Murányi-Kovács Anita


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!