Mese városlakóknak a bátorságról

1490

„Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben.” (1Kor 4,20)

Tűz ütött ki a Tűzoltók városban a 11. utcában kora reggel. Perceken belül azzal fenyegetett a helyzet, hogy átterjed a 12. és a 13. utcákra is. Sokan rögtön indultak, hogy segédkezzenek a tűz megfékezésében.

A legbátrabb tűzoltók viszont a laktanyában (a munkahelyen) és az utcai szervezett demonstrációkon gyávaság nélkül fejtették ki álláspontjukat a tűzről, a laktanyák felszereltségének és a tűzoltók kiképzésének hiányosságairól. Délutánra teljes egység alakult ki azzal kapcsolatosan, hogy tíz pontban kell összefoglalni a város tűzoltófőnöke számára a közös petíciót. A megszületett tíz pontot a vezérszónokok félelem nélkül skandálták az estére több ezerre duzzadt, elszánt tűzoltókkal együtt.

(Közben a tűz megfékezésén reggel óta dolgozó családok éjfélre sikeresen eloltották a lángokat, kimentették a lakosokat értékeikkel együtt.)

A másnapi újságok tele voltak a hős tűzoltókkal, akik még hajnalban is a tíz pontot üvöltötték, amíg vezetőik a rádió- és televíziócsatornák stúdióiban vitatták meg halált megvető bátorsággal mindazt, amit meg kell változtatni a Tűzoltók városában.

Megosztás