„Megtapasztaltam Isten erejét: az evangéliumot”

2276
Résztvevők

A Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió (MABIM) azért dolgozik már hosszú évtizedek óta, hogy az ifjúságok evangelizációs fókuszú, gyülekezetkompatibilis és helyspecifikus munkát tudjanak végezni. Ennek érdekében hívtak össze minden budapesti és a környező baptista gyülekezetekben szolgáló ifjúsági munkást, vezetőt 2016. május 20–21-én a Veresegyházi Baptista Imaházba.

A regionális ifjúsági vezetőképzés egyik vezérigéje ez volt: „Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát, hiszen Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek.” (Róm 1,16)

A középpontban az evangélium üzenete állt a két nap alatt.

Óriási öröm volt látni azokat a fiatalokat, akiknek tűz volt a szívében, égett az Úr Jézus Krisztus szeretetének tüze bennük, hogy elmondják a jó hírt, az evangéliumot, amire minden meg nem tért embernek égető szüksége van. Nem maradhatott el a tanítás része sem, melyet péntek este Pollák András tolmácsolt Isten igéjéből. Szólt arról, hogy a gyümölcstermés hívő életünk során Isten nevét emeli fel, ahogyan erről a János 15,8 is ír. Kiemelte továbbá a magvető példázatából (Mt 13), hogy ha nem a tiszta evangéliumot vetjük, láthatunk ugyan kezdeti sikereket, de később kiderülhet, hogy nem az evangéliumra tértek meg az emberek, hanem egy jól hangzó reklámszövegre.

Öröm volt szívünkben másnap, mikor folytatódott a képzés, s érkeztek más Pest megyei baptista gyülekezetekből is ifjúsági munkások és lelkes, tanulni vágyó fiatalok, akik készek voltak hitük mellé tudományt is „ragasztani”.

A szombati nap folyamán nemcsak bent az imaházban voltunk, hanem délután az utcán és a környező városokban (Veresegyház, Vác, Fót, Őrbottyán, Gödöllő) is lehetőségünk volt a délelőtt tanultakat alkalmazni, amikor Tóth Benjámin és testvére, Tóth Máté tanított a Szentírásból. Kiemelték többek között azt, hogy Isten jogosan megbocsát minden vétkező bűnösnek, és méltó a dicsőítésünkre. Volt-e valódi bűntudatod, megtérésed? Van-e benned vágy az Isten megismerésére? Kész vagy-e megtéréshez illő gyümölcsöket teremni Isten dicsőségére és az emberek üdvösségére? Hangzottak többek között ezek a kérdések is előadó testvéreinktől, akik rámutattak a Biblia fényében a megtérés utáni mindennapos gyümölcstermésre és a Biblia tanításának alkalmazására a hétköznapi életben.

Este, ahogy visszaérkeztünk a városokból a képzésnek helyet adó imaházba, hálával volt tele a szívünk, mert éreztük és tapasztaltuk megváltó, gondoskodó Urunk segítségét és erejét, s ezáltal felbátorodva tudtuk elmondani az evangéliumot azoknak, akikhez odamentünk. Bár voltak köztünk „félénk tanítványok” is, de nagyszerű tudnunk, hogy „nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, szeretet és józanságnak lelkét” (2Tim 1,7).

A képzés záró motívumaként lehetőségünk volt mindannak érdekfeszítő átadására is, amit az utcai evangelizációk során tapasztaltunk.

Számomra nagyon hasznos volt ez a regionális ifimunkásképzés. Jól összeszedett gondolatok és tanítások voltak, valamint látszott a szervezésen és az előadásokban is, hogy sok munka és imádság előzte meg a találkozót. Különösen tetszett, hogy más-más szempontból közelítették meg az evangéliumot és annak fontosságát, szemléltetését előadó testvéreink. A képzés elején, de a végén is, szombat este épültünk, bátorodott a szívünk, és meg vagyok arról győződve, hogy nagyon fel tudja használni Isten az őt szolgálni kész, szerető és engedelmes gyermekeit, akár még fiatalon is.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!