2021. június 13-án Bognár Benjámin lelkipásztori beiktatására kerülhetett sor az Áldás Baptista Gyülekezetben. Az igei szolgálatot Papp János egyházelnökünk végezte, aki a Zsoltárok 118,19–29 alapján hirdette köztünk Isten igéjét.

Prédikációjában kiemelte, hogy Istennek kedves az, amikor az övéi összhangba kerülnek vele, együtt látjuk, amit tőle kaptunk. Ilyenkor együttes szívvel valljuk, hogy „csodálatos a mi szemünkben”, hiszen ő az, aki tervez velünk, és kézben tartja a dolgokat.

Jó Isten áldását kívánni arra, aki jön, aki érkezik egy szolgálatba: „Áldott, aki az Úr nevében jön!” Az áldások útján érkeznek a mennyből jövő kincsek, amiket Isten el akar helyezni a mi életünkben, ezekkel a kincsekkel „gazdálkodhatunk”. Ez hatalmas lehetőség és felelősség is egyben. Ha az áldás ösvényén szeretnénk haladni, akkor Isten igéjéhez kell ragaszkodnunk.

Az igehirdetés után Karancsi Csaba, a gyülekezet nyugdíjba vonuló lelkipásztora köszöntötte utódját, amit Bognár Benjámin székfoglaló beszéde követett.

A frissen beiktatott lelkipásztor gondolatainak központi üzenetét a 2Mózes 14,13–15 alapján fogalmazta meg: „De Mózes így felelt a népnek: Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az Úr benneteket! Mert ahogyan ma látjátok az egyiptomiakat, úgy soha többé nem fogjátok látni őket. Az Úr harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg! Akkor ezt mondta Mózesnek az Úr: Miért kiáltasz énhozzám? Szólj Izrael fiaihoz, hogy induljanak útnak.”

Benjámin már negyedik éve vesz részt a gyülekezet életében mint ifjúsági lelkipásztor. Nem mindig gondolta azonban úgy, hogy ő fogja követni Karancsi Csabát a vezető lelkipásztori szolgálatban. Ez az igeszakasz azonban rávilágított, hogy ebben a gyülekezetben van a helye: „ti pedig maradjatok veszteg!” Szolgálatában emlékeztetett mindenkit arra, hogy Isten időnként úttalan utakon vezet minket át. Ezeket azonban ő képes utakká változtatni az ő dicsőségére. Isten az, aki nyitja, építi azokat az utakat, amelyeken járnunk kell.

Lelkipásztorként az a célja, hogy ezeket az utakat keresse, kövesse, és a gyülekezet tagjait is ezeken pásztorolja. Mindenkit arra biztatott, hogy ne ijedjünk meg az úttalan utak láttán, mert lehet, hogy nyílik a tenger.

Benjámint és feleségét, Hannit Újfehértó társegyházainak képviselői, a város polgármestere, a kerületi lelkipásztorok és a gyülekezet köszöntötte és kívánták szolgálatukra Isten áldását.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!