Lelkészbeiktatással egybekötve ünnepelte fennállásának 10 éves jubileumát a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió

1515

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) június 20-án ünnepelte fennállásának 10 éves jubileumát Veresegyházon. Az ünnepi istentisztelet keretében Drenyovszki László beiktatására is sor került, aki intézményi és gyülekezeti lelkészként állt szolgálatba a veresegyházi Élő Remény Baptista Gyülekezetben és a helyi, BTESZ által fenntartott Új Esély Központban.

A délelőtti istentisztelet során Durkó István missziói igazgató Mózes imádságát idézte: „Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon, és méltóságod fiaikon! Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! Kezeink munkáját tedd maradandóvá, kezeink munkáját tedd maradandóvá!” (Zsolt 90,16–17) Prédikációjában az ige mentén bátorította a jelenlevőket, hogy ne csak ezen a földön, hanem az örökkévalóságban is értékes, maradandó munkát végezzenek, amely csak Istennel lehetséges.

Mile Ferenc, a BTESZ elnöke köszöntésében kiemelte: „Nézzünk előre a következő tíz évre! Azoknak a kezét, akik értünk nyúlnak, ne félrelökjük, hanem fogjuk meg! Azt szeretném, hogy a mi szívünk egyszerre dobbanjon. Mert akkor a hatás, amit a világra gyakorlunk, kiváló lesz. És akkor jobb világot hagyunk magunk után, mint amibe érkeztünk.”

Drenyovszki László az Új Esély Központban szenvedélybetegek lelkigondozásában szolgál, a gyülekezetben pedig missziós pásztorként kezdi meg munkáját.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!