Budafokon tartott igehirdetést a Baptista Világszövetség főtitkára. Elijah Brown azt mondta: a keresztények üldözése napjainkban sok esetben súlyosabb, mint bármikor a történelemben. A főtitkár a család fontosságáról is beszélt. Úgy fogalmazott: a baptista tanítás szerint is a család egy nő és egy férfi életre szóló szövetsége, amelyben a gyermekeiket nevelik – hangzott el az M1 Híradójában.

Az üldözött keresztényekre emlékeztek a különleges istentiszteleten, amit a Baptista Világszövetség főtitkára tartott Budapesten. Elijah Brown számos történeten keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy a keresztények üldözése napjainkban sok esetben rosszabb, mint a történelemben ezelőtt bármikor is volt.

A főtitkár az M1-nek adott interjújában kiemelte, hogy nemcsak a keresztényeket, hanem a keresztény alapértékeket is sok helyen támadják a világban. Példaként a családot említette, amely a Biblia szerint egy nőből és egy férfiből áll, akik egy életre szóló közösségben nevelik fel gyermekeiket.

„Azt látjuk, hogy a változó kultúrák szelei szeretnék fújni a trombitákat, de mi kitartunk a Biblia és Isten változatlan igazságai mellett ebben a kérdésben is. Azt tartjuk, hogy bár próbálják megkérdőjelezni, próbálják veszélyeztetni ezeket az igazságokat, számunkra ezek megváltoztathatatlanok” – jelentette ki a világszövetség főtitkára.

Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke az istentisztelet után az M1-nek elmondta: örvendetesnek tartja, hogy több világszervezet is egyetért a magyar kormánnyal.

„Az olyan fontos kérdésekben, mint a gyerekvédelemnek a kérdése, a család intézményének a védelme, az életnek a védelme – teljes az egyetértés úgy a baptisták, mint a katolikusok és a többi felekezet között” – fogalmazott Németh Zsolt.

A teljes cikk a hirado.hu oldalán olvasható.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!