Jövőre hazánkba látogat Gary Chapman

3741
Dr. Gary Chapman

„Amilyen mértékben a digitális eszközök egyre nagyobb befolyást gyakorolnak az életünkre, kommunikációs szokásainkra, olyan mértékben silányulnak el a személyesemberi kapcsolatok. És a tendenciát látva a helyzet exponenciálisan romlik” – nyilatkozta dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója.

Mint fogalmazott, a kapcsolatkezelés elsajátítása óriási szerepet kapott az utóbbi években, aminek legjobb közege a család lenne, ám az sok esetben maga is súlyos kapcsolati válsággal küzd, segítségre szorul.

„A szeretetnyelvek minélszélesebb körű megismertetésetársadalmiszinten érezhető hatást eredményezhetne, hiszen mindnyájunk elemi érdeke, hogy kapcsolataink gyógyuljanak, legyen az munkahelyi, családi vagy társasági kapcsolat” – tette hozzá a kiadó vezetője.

Ezt segítendő egy többéves előkészítő munka eredményeképpen a Harmat meghívására 2017 márciusában hazánkba látogat Gary Chapman, aki a tervek szerint Budapesten kívül Pécsen, Debrecenben és Szegeden is tart majd előadásokat, illetve továbbképzés jellegű szemináriumokat.

A kiadó a neves szakember magyarországi látogatására olyan mobilapplikáció fejlesztését is tervezi, amely a szeretetnyelvek elsajátítása, a kommunikáció javítása révén kifejezetten a hagyományos formában keveset olvasó digitális nemzedéket kívánja elérni, akik különösen veszélyeztetettek a valódi személyes kapcsolataikban való fejlődés terén.

A Harmat Kiadóról: Az idén fennállásának 25. évfordulóját ünneplő, elsősorban családi, párkapcsolati, gyermeknevelési könyveiről ismert, de a gyermekirodalomtól az egyetemi tankönyvekig terjedő széles skálát felölelő, keresztény szellemiségű kiadó célja, hogy nemcsak magas színvonalú, közérthető irodalommal segítse az érdeklődőket a hitbeli és életvezetési kérdésekben, valamint a természet- és társadalomtudományok terén, hanem
életvédő projektjének részeként számtalan fontos témában társadalmi párbeszédet kezdeményezzen, és elősegítse a megoldáskeresést.

A Harmat Kiadó a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos olyan terület mellett kötelezi el magát – eszközöket és segítséget is nyújtva –, amelyek minőségi, pozitív változást érhetnek el a családok, fiatalok, gyermekek, közösségek életében. Így a kiadó többek között párbeszédet szervezett az iskolai kortárs bántalmazás vagy az öngyilkosságok megelőzésének témakörében, de kezdetektől aktív szerepet vállal a házasság hete mozgalomban is, amelynek kilenc éve egyik szervezője, országos koordinátora.

Megosztás