Jimmy Carter is megemlékezett a Szent Korona visszatérésének évfordulójáról

3002
(MTI/EPA/Erik S. Lesser)

„Ez volt a kezdete országaink javuló kapcsolatainak, és Magyarország ekkor kapta meg a legnagyobb kedvezményt élvező állam státuszát az Egyesült Államoktól” – fogalmaz üzenetében a volt elnök.

Carter elnök Szenczy Sándor baptista lelkésznek, a magyar Baptista Szeretetszolgálat Washingtonban dolgozó vezetőjének címzett levelében intézett üzenetet a magyar néphez. A levélben a tekintélyes politikus kifejezte örömét, hogy csatlakozhat Szent István koronája visszatérésének évfordulós emlékezéseihez.

Jimmy Carter egyúttal üdvözölte a baptisták szolgálatait, bibliaóráit és óvodás, valamint iskolás gyermekek körében végzett munkáját is. A tavaly ősszel 94. évébe lépő korábbi elnök maga is hívő baptista, aki szülővárosában, a georgiai Plainsben manapság is bibliaórákat tart vasárnaponként a templomban.

A korona visszaszolgáltatásáról szóló döntését a krónikák szerint az amerikai és a magyar baptisták is szorgalmazták. Annak idején az Amerikai Magyar Baptista Szövetség vezetője, Haraszti Sándor Billy Graham, a híres prédikátor közbenjárását kérte a korona ügyében, és Carter elnökként Graham unszolását is meghallgatva írta alá a magyar korona visszaszolgáltatásáról szóló elnöki rendeletét.

Forrás: https://www.hirado.hu/kulfold/kulgazdasag/cikk/2018/01/06/jimmy-carter-is-megemlekezett-a-magyar-szent-korona-visszateresenek-evfordulojara


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!