December közepén Kárpátaljára utazhattam egy olyan képzést tartani az ott élő testvéreknek, ami a biblikus és időszerű igei tanításokra való felkészülést segíti. Viharoson, gyönyörű környezetben, a Vadvölgy Panzióban töltöttünk 4 napot, ami a Bethlen Gábor Alapítványnál nyert pályázat révén valósulhatott meg. Ennek köszönhetően mind a 18 résztvevő számára ingyenessé tudtuk tenni a képzést. A hétvége költségeihez az útiköltségek megtérítésével a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány is hozzájárult.

A pályázatot a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet nyerte, a szemináriumot pedig a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány munkatársaival közösen szerveztük meg. Nagy-Kasza Dániel lelkipásztor segítségével az egész régióból hívtunk tanulni kész, szolgálatban álló vagy arra készülő testvéreket, akik a korábbi várakozásaink szerint nagy számban el is jöttek.

Akiket megismerhettem, mind nagyszerű emberek, odaszánt élettel, komoly áldozatot hozva szolgálnak Kárpátalján, bíznak Isten gondoskodásában és megtartó erejében. Példaértékű volt számomra a hozzáállásuk, alázatuk és nyitottságuk. Miközben én tanítottam, magam is nagyon sokat kaptam tőlük és általuk. Jó látni, hogy az Úrnak gondja van erre a hányattatott sorsú területre, új embereket készít fel és állít be a szolgálatba. Látjuk majd még ennek a gyümölcsét.

Dicsőség Krisztusnak!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!