Hittel és élménnyel a vajai gyermektáborban

3017

Az ősz beköszöntével is hálatelt szívvel emlékszünk vissza a nyárra, a vajai gyermektáborra, ahol cigány és nem cigány gyerekek közösen tanulhattak Istenről és szerezhettek sok-sok élményt.

A táborra június 26–30. között került sor. Idén egy kicsit másképp indult,
mint máskor. Hat éve szervezünk tábort, de eddig mindig napközis volt, most viszont ottalvós tábort tarthattunk meg. Nagyon izgatottan vártuk mi, felnőttek is, és a gyerekek is. Hittel indultunk neki, mert a szükséges összeg nem volt meg, és a tábor előtt körülbelül négy nappal kaptunk biztatást, hogy a pályázatokat megnyertük. Így nekiindultunk, és hála Istennek, minden meglett a maga idejében!

Segítséget kaptunk a Vajai Baptista Gyülekezettől, a Rákoshegyi Baptista Gyülekezettől, a Szórványmissziótól, a Cigánymissziótól, a tiszántúli kerülettől, Szegediné Zsuzsától, Köves Anikótól és Kass Ibolyától. De fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek is hozzájáruljanak a tábori költségekhez.

Harminc gyermek vett részt a táborban, 6–14 éves korúak, akik közül tíz nem roma származású gyermek is volt. Nagyon fontosnak látjuk, hogy ne csak roma származású gyermekek legyenek a táborban. Örültünk az öt tini segítőnek, a négy szakácsnak és a hat felnőtt tanítónak.

József története volt a hét témája. Nagy Kornél és felesége, Ágika tanított.

Azért választottuk ezt a történetet, mert József élete megmutatja, honnan jött és hova jut el Istennel. A történetet bibliai drámában is feldolgozták a gyerekek, amit nagyon élveztek.

A gyerekeknek játékban is volt részük: csapatjáték, vizes egyéni játékok, foci, csocsó, biliárd, tollas stb. Volt alkalmuk szafariútra kelni és quadozni. Esténként szalonnát sütöttünk, Ki mit tud?-ot és még főzőversenyt is szerveztünk. Sokat énekeltünk, főleg Pintér Béla dalait. Tanultak aranymondást, amiről úgy reméljük, eszükbe fog jutni, amikor szükségük lesz rá.

A gyerekek és a szülők visszajelzéseiből azt kaptuk, hogy jól érezték magukat, és nagyon szeretnék, ha a következő táborunk is ugyanott lenne. Pénteken délután érkeztünk haza. Este még tartottunk egy záróalkalmat, ahol elég szép számmal megjelentek a gyerekek és a szülők. Ilyen volt az idei táborunk, amit hálás szívvel köszönünk Istennek!

Megosztás