Hasznos tippek nyaraláshoz

2359

Egyszer városnézés közben egy katolikus templomban találtam menedéket az eső ellen. A freskókat nézegettem, amikor hirtelen berontott egy fiatalember. Egyenesen az oltár elé szaladt, levette a cipőjét, letérdelt, és elkezdett imádkozni.

Akkor és ott, azt éreztem, hogy Isten jelenléte betölti az egész templomot. Ennek az embernek az Isten iránti mély vágyakozása belém is képes volt változást hozni! Isten végtelenül kreatív, amikor meg akarja magát ismertetni velünk. Tűzoszlop, felhő, emberek, szamarak, nincs olyan alkotása, amit ne tudna felhasználni! Amikor kiszakadunk a mindennapok monotonitásából, összepakolunk, és elmegyünk világot látni, Isten ezeknek az utazásainknak is szereplője, és alakítója akar lenni!

13819724_10155209016669152_763350492_nAz utazás sok előkészületet is igényel. Ha tisztában vagyunk az úti célunk várható időjárásával, az a pakolást is sokkal egyszerűbbé teheti. A hegyekbe indulva, érdemes melegebb holmikat is magunkkal vinni, hiszen az éjszakák hűvösek lehetnek… Főleg ha sátorban alszunk!

A mediterrán utazásokra naptejet, szalmakalapot vinni kötelező, és vékony, világos hosszúujjú felsőket is célszerű, hiszen hamar le lehet égni a tűző napon. Ha kocsival megyünk, akkor a pakolás szempontjából nagyobb szabadságunk van, hiszen csomagjainkat nem kell az állomástól a szálláshelyig cipelni, de ha vonattal, busszal, esetleg repülővel utazunk, ne pakoljuk fel az egész házat, később a csomagok szállítása is sokkal bajosabb lesz. A fapados repülőgépek olcsó jegy árai sok járulékos költséget rejtenek magukban, különösen, ha a poggyászunk nem esik bele a méret és súlykorlátozásba, ezért ajánlatos erre külön odafigyelni!

Az angolt szinte mindenhol megértik, de hasznos néhány mondatot megtanulni a helyi nyelven is, hiszen az ottaniak rendkívül értékelik, ha vesszük a fáradtságot, és próbálunk az ő nyelvükön beszélni. Egyszer Izraelben, egy kis étteremben arabul rendeltem, így ugyanazért az árért mindenből dupla adagot kaptunk, és még egy kávéra is meghívtak minket!

13816800_10155209033654152_281612243_nAzt is célszerű eldönteni, hogy miket fogunk megnézni. Vannak, akik a városi rohanást kedvelik jobban, a színes piacokat, múzeumokat, éttermeket, és vannak, akik a csendesebb helyeket, ahol igazán kikapcsolódás lehet a nyaralás. Hegyekben, vagy kis tengerparti falvakban, távol a világ zajától. Érdemes előre tudni, hogy milyen típusú személyiségekkel utazol, és az igényekhez igazítani az utunkat!

Isten szépsége ott van mindenütt! Egy útmenti virágban, a morajló tenger hangjában, egy idegen kedvességében, egy templomba befutó ember néma fohászában! Isten vár ránk, hogy különleges módon megszólíthasson minket, amikor nem korlátoznak be minket a teendőink, a napirendünk, a következő munkanapra való felkészülés. Van időnk arra, hogy elmerüljünk Isten igéjében, és közeledjünk Hozzá. Hiszen Ő is közeledni szeretne hozzánk! Hívjuk meg Istent a nyaralásainkra!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!