Gyerektábort szervezni hatalmas felelősség, hatalmas lehetőség, hatalmas öröm

2920

A vácegresi gyülekezetben már tavasszal elhatároztuk, hogy idén nyáron megvalósítunk egy gyerektábort. Mivel hosszú idő után ez volt az első alkalom, hónapokig terveztük, hogy hogyan lehetne jól kivitelezni egy ilyen eseményt. Az ötlet, az indíttatás hisszük, Istentől jött, a tábor áldásait pedig még valószínűleg sokáig fogjuk élvezni. Noha hatalmas összefogás kellett, mégsem éreztük tehernek a tábor lebonyolítását.

Tudjuk, hogy azok között a gyülekezeti tagok között, akik gyerekkoruktól fogva együtt voltak az imaházban és azon kívül is, a mai napig szoros, igazi barátság van. Szerettük volna ezt az összetartozás-érzést a gyerekeknek is megmutatni, és segíteni a baráti kapcsolatok elmélyítésében. A táborba a gyülekezetbe járó gyerekek és azok barátai kaptak meghívást 5 és 12 éves kor között, hogy összekovácsolódjanak, és mindeközben halljanak, tanuljanak Istenről. A gyülekezeti közösség eközben észrevétlenül is épült, hiszen mindenki a saját ajándékával szolgált: voltak igehirdetők; zenészek; csoportvezetők, akik a tanításban segítettek; voltak, akik arról gondoskodtak, hogy folyamatosan meglegyen az enni-, innivaló; voltak, akik takarítani jöttek, vagy a beszerzésben jártak az élen; míg mások adományt adtak, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt.

DSCF1631A Kezes Bárányok elnevezésű táborban három és fél napig minden a kezek körül forgott: a bibliai történetek, tanítások, a kézműves foglalkozások és a pantomimjelenet is a kezek jelentőségéről szólt, sőt, emlékbe készítettünk kézlenyomatos pólókat is. A tábor teljes idején 21 gyermek volt jelen, ezen felül voltak látogatók is, akik fél napokra jöttek. Mindennap aranymondást és énekeket tanultak a gyerekek, a tanítás mellett részt vettek különféle kézműves foglalkozásokon és napi csapatversenyeken, sőt, egy alkalommal kerekes meglepetés-kisvasút jött a faluba értük.

Vasárnap délelőtt tartottuk a táborzáró alkalmat az istentisztelet keretében, ahol a pantomim, a dalok és aranymondások a gyerekek előadásában kerültek a gyülekezet elé, amelynek összetétele most nemcsak a szokásos tagokból állt, hanem a meghívott gyerekek hozzátartozóiból is. A táborban részt vevők fele ugyanis nem a gyülekezetből érkezett, így az ő szüleik felé erős evangelizációs hatású volt a bemutató, illetve már a tábor ideje alatt is számoltak be szülők arról, hogy otthon énekelnek és jobban viselkednek a gyerekek, valamint arról is, hogy mennyire jól érzik magukat. Néhány felnőtt jelezte, hogy ellátogatnának az istentiszteletekre is. Nagy öröm az is, hogy több gyerek is csatlakozik szeptembertől a bibliakörhöz.

Szeretnénk adni magunkat továbbra is Isten munkájához. Várjuk a jövő nyarat, bízunk benne, hogy akkor már egy hétre tervezhetünk, ám addig is folytatjuk a gyerekek tanítását, gondozását, ahogy erre lehetőséget találunk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!