Főzőverseny a kisújszállási fesztiválon – illéssys sikerekkel

2505

Nagyon vártuk már a főzőversenyt, mely ismét szeptember végi napsütéses időben zajlott. A pénteki előkészületeket a diákok, tanárok és kollégák által készített sok száz adag töltött és toros káposzta, és ugyanannyi meggyes, almás, túrós és káposztás rétes, a sátrak állítása, a padok, asztalok kihordása, díszítések jelentették. A munkák összefogója Márta István tanár úr volt. A négyféle rétes elkészítéséről Tóth László tanár úr és cukrásztanulóink gondoskodtak.

A főzőversenyen való részvétel az Illéssy-iskola számára mindig fontos. Márta István tanár úr felkészítésével Tóth Ildikó és Piroska Klementina (10. D) különdíjat, Hudák Anita és Gladcsenkó Krisztina (10. D) szintén különdíjat kapott a neves szakemberekből álló zsűritől. Monoki Imre és Szatmári Péter (11. D) szintén tisztességgel helytállt (Emléklapot kaptak).

A 10. D osztályunk osztályszinten nevezett be Hajdu-Ráfis Tamás osztályfőnökkel. Lelkesen rotyogtatták bográcsos ételeiket, melyeket közösen fogyasztottak el a jól és közösen végzett munka örömét átélve.

Szintén közösségi élményt adott a baptista sátor: a négy kisújszállási intézmény és a helyi gyülekezet – iskolánk kezdeményezésére – összefogott, s egy közös sátorban babgulyást főzve (főszakács: Tóth László illéssys tanár úr) tölthette el a napot – beszélgetve, egységet mutatva. Kecze István polgármester úr is meglátogatta vidám társaságunkat.
A szervezők Rúzsa Magdi koncertjével köszönték meg a versenyzők és az érdeklődők részvételét. Gratulálunk a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtárnak a szervezéshez, és köszönet a többnapos, fárasztó munkában részt vevő illéssys diákoknak és dolgozóknak. Megint sikerült bizonyítani, hogy „az Illéssy több, mint iskola”!

Toldi Attila igazgató
(Illéssy Sándor Baptista Gimnázium,
Szakgimnázium és Szakközépiskola)